Leefbaar Krimpen neemt initiatief voor Regenboog Stembusakkoord.
Leefbaar Krimpen neemt initiatief voor Regenboog Stembusakkoord. Foto: Aangeleverd

Leefbaar Krimpen neemt initiatief voor Regenboog Stembusakkoord

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Leefbaar Krimpen heeft alle politieke partijen in Krimpen aan den IJssel uitgenodigd om op 6 maart het Regenboog Stembusakkoord te ondertekenen. In het Regenboog Stembusakkoord geven partijen aan om zich in de komende raadsperiode in te zetten voor een inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken op welke grond dan ook.

“In deze raadsperiode is een voorzichtig begin gemaakt met het zichtbaar en bespreekbaar maken van LHBTI beleid zoals met het hijsen van de regenboog, maar er is nog een hele weg te gaan. Het gaat om acceptatie en veiligheid van alle LHBTI-ers in Krimpen, van jong tot oud”, aldus Kirsten Jaarsma namens de Leefbaren. 

Het Regenboog Stembusakkoord
Het Regenboog Stembusakkoord is een initiatief van het COC. Het akkoord roept op tot beleid om acceptatie van LHBTI-ers te verbeteren en veiligheid te bevorderen. Er is in het akkoord specifiek aandacht voor jongeren, potentieel kwetsbare groepen zoals asielzoekers en ouderen en er wordt met elkaar afgesproken dat er evenementen georganiseerd worden om acceptatie bespreekbaar te maken. Jaarsma: “Het is belangrijk om blijvend aandacht te vragen voor LHBTI-acceptatie zolang het woord homo nog steeds het meest gebruikte scheldwoord is onder jongeren en uit de kast komen bij je sportclub een uitdaging is.”