Nieuwe Lichtjestocht

schoonhoven • Tussen de 150 en 200 deelnemers hebben woensdagavond een nieuwe Lichtjestocht gelopen door Schoonhoven. Deze keer liep de stoet een route van zo’n zes kilometer door het centrum en Schoonhoven-oost. Initiatiefnemer Donna van der Horst is tevreden: “Het wordt hiermee een terugkerende tocht. Woensdag 26 januari gaan we naar Krimpen aan den IJssel en woensdag 2 februari zijn we weer in Schoonhoven. Daarna is misschien één van de andere kernen in de Krimpenerwaard aan de beurt.” Woensdag 5 januari werd de eerste Lichtjestocht gehouden in Schoonhoven. Deelnemers uiten zich hiermee tegen de coronamaatregelen, omdat die volgens hen vrijheidsbeperkend zijn en voor verdeeldheid zorgen.


Ophaaldag rommelmarkt 

willige langerak • De ophaalploegen halen op zaterdagochtend 29 januari weer spullen op voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Wie goede, bruikbare koopwaar heeft, kan bellen met de familie Bultman (0182-383617) of Lize de Haaij (0348-553293). In verband met de opslag worden er geen grote meubels, banken, bedden en matrassen meer aangenomen.


Collecte Hersenstichting

regio • De Hersenstichting collecteert van 31 januari tot en met 5 februari voor meer hersenonderzoek. Vele enthousiaste en vrijwillige collectanten gaan langs de deuren om geld in te zamelen voor meer onderzoek en betere behandelingen voor mensen met een hersenaandoening. Giften overmaken kan ook via de online-collectebus: www.hersenstichting.digicollect.nl/hersenstichting.


Mark Weel nieuwe trainer van Schoonhoven

schoonhoven • Mark Weel wordt de opvolger van Raymond van der Kort als hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser Schoonhoven. De 47-jarige Weel komt over van de Rotterdamse hoofdklasser VOC.

Mark Weel is niet onbekend met Schoonhoven. Hij woonde er acht jaar en voetbalde vier seizoenen in de jeugd van vv Schoonhoven, waarna hij naar Feyenoord vertrok. Ook speelde hij een aantal seizoenen in de hoofdmacht van DCV. “De cirkel is rond”, zei Weel tijdens de afrondende gesprekken met het bestuur van Schoonhoven. Weel is in het bezit van het diploma Coach UEFA-A en was eerder trainer bij Be Fair, FC Binnenmaas, Soccer Boys en Papendrecht. 

FC Perkouw
Marc van der Zee zal ook volgend seizoen hoofdtrainer zijn van zaterdagderdeklasser FC Perkouw. Zijn contract is met een jaar verlengd. Van der Zee, die in de zomer van 2020 overkwam van Lekkerkerk, is bij FC Perkouw aan zijn tweede periode als trainer bezig. De dorpsclub uit Berkenwoude is momenteel hekkensluiter in 3C. Naast Marc van der Zee zullen volgend seizoen ook alle andere stafleden van het eerste, tweede en derde elftal aanblijven.