Nieuwe cursus Schoonhovologie

schoonhoven • Hoe is Schoonhoven ontstaan? Waarvan leefden de stadsbewoners door de eeuwen heen? Wat is er nog te zien van de fortificaties van de oude vestingstad? Waaraan dankt de binnenstad zijn unieke stratenpatroon? En waarom is Schoonhoven eigenlijk de Zilverstad van Nederland?

Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod in de lessen van de populaire cursus Schoonhovologie van de Historische Vereniging Schoonhoven, die alweer voor de twaalfde keer wordt georganiseerd.
De cursus start op woensdag 9 februari om 19.30 uur. Deelname voor leden bedraagt 85 euro; niet-leden betalen 100 euro. Meer informatie en aanmelden: www.historischeverenigingschoonhoven.nl of via schoonhovologie@historischeverenigingschoonhoven.nl


Bootcamp bij Streekmuseum

krimpen a/d ijssel • In heel Nederland haakten musea woensdag in op een ludieke actie: Museum Gym. Grote namen, zoals het Van Gogh Museum, planden sportieve activiteiten om aandacht te vragen voor de uitwerking van de coronamaatregelen: waarom mogen commerciële doorstroomlocaties zoals de IKEA of de Bijenkorf wél open en culturele doorstroomlocaties niet? 

Als kleine culturele instantie is ook het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen a/d IJssel hard getroffen door de coronamaatregelen. Daarom kwamen ook hier medewerkers en andere sportieve cultuurliefhebbers uit de omgeving samen om aandacht te vragen voor de culturele lockdown. Op het monumentale boerenerf werd een bootcampklasje van een half uur gegeven door een sportieve museummedewerker:  'In het belang van erfgoed, cultuur, educatie en het welzijn van iedereen in Nederland strijden wij voor een spoedige heropening van onze sector'.