Kunt u alle rekeningen nog betalen?

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met geldproblemen te helpen. Betrokkenen kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op www.geldfit.nl.

Voor veel mensen is niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen, weet wethouder Jan Vente: "Door korte vragen via www.geldfit.nl krijgt men inzicht in de financiële situatie, met aan het eind van de test een persoonlijk advies. Ook is te zien welke hulp er in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk is. Denk aan plaatselijke vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Wie liever telefonisch contact heeft, kan gebruik maken van het gratis telefoonnummer 0800-8115."
Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt: "Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Deze kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.” Wethouder Jan Vente benadrukt dat op tijd hulp zoeken belangrijk is: "Niet meer uitgeven dan op de rekening staat, is best een uitdaging. Doe de online test op Geldfit.nl en zoek hulp voor de problemen groter worden.”

Ook ondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Zij kunnen terecht bij www.geldfitzakelijk.nl. Vente: "Ondernemers lopen andere financiële risico's dan consumenten. Daarom is gerichte hulp hard nodig.”