Winnaars kleur-/puzzelwedstrijd Streekwinkel

regio • In de maand december heeft de Streekwinkel een kleur- en puzzelwedstrijd voor kinderen georganiseerd. Afgelopen week mochten twee deelnemers hun prijs in ontvangst nemen. De winnares van de kleurplaat is Noor Ooms uit Lekkerkerk; de woordpuzzel is gewonnen door Iris Verhagen uit Ouderkerk aan den IJssel. Beiden hebben een kidscadeaukaart gewonnen ter waarde van 25 euro en een bak ijs van ijsboerderij Koel in Haastrecht. Alle kinderen die mee hebben gedaan konden iets lekkers afhalen bij de Schakel in Bergambacht, het afhaalpunt van de Streekwinkel. Meer informatie is te vinden op: www.streekwinkelkrimpenerwaard.nl 


Vernielingen 

krimpen a/d ijssel • Onverlaten hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht. Alle ruiten zijn stukgeslagen van bushalte Krimpenerhout en fietsenstalling De Viersprong, ter hoogte van de rotonde aan de N210.


Vondst vijf auto’s in de Lek

regio • Op de bodem van de Lek zijn vijf auto's ontdekt. Vier voertuigen lagen aan de Kinderdijkse kant en één auto bij Krimpen aan de Lek, ter hoogte van de aanlegplaats van de veerpont. Hoe de voertuigen in de rivier terecht zijn gekomen en waarom ze daar zijn achtergelaten, is niet bekend. Vooralsnog lijkt het erop dat de voertuigen er al langere tijd liggen. Het betreft 'vrij oude auto's', weet het bergingsbedrijf. De wagens kwamen in beeld na een melding over een obstakel in het water. Peilingen gaven aan dat er meerdere voertuigen op de bodem lagen. Afgelopen week werden de auto's geborgen. Hierbij werd gebruik gemaakt van duikers. Mochten er uit onderzoek bijzonderheden naar voren komen die wijzen op strafbare feiten, dan zal ook de politie een onderzoek instellen.