• De Loetbosmol kan weer lachen.
• De Loetbosmol kan weer lachen. Foto: Hanny v/d Poel

Loetbos-mol weer deels hersteld

lekkerkerk • De beschadigde mol in het Loetbos is inmiddels weer deels hersteld. Kees Kool van Staatsbosbeheer laat weten dat het gigantische kunstwerk wind- en waterdicht is gemaakt. Begin december raakte de mol flink beschadigd door zwaar vuurwerk.

Volgens Kees Kool zijn de eerste herstelwerkzaamheden rond Kerst gebeurd. “De neus lag flink open en als het dan gaat vriezen en het materiaal is nat, dan heb je kans dat het hele kunstwerk kapotgaat.” 

Twee dagen lang is er aan gewerkt om de mol weer wind- en waterdicht te maken. Nu moeten er nog meerdere lagen coating en verf op de neus aangebracht worden. Wanneer dat gaat gebeuren, weet Kool niet precies. “Met kouder en regenachtig weer moet er eerst een tent om de mol heen geplaatst worden. Het kan ook zijn dat we nog even wachten tot maart.”

Kool is blij dat het karakteristieke kunstwerk, waar kinderen op kunnen spelen en wat een herkenningspunt in het Loetbos is, weer bijna in oude glorie is hersteld. “Straks in het voorjaar schijnt het zonnetje weer en lacht de mol ons weer toe”, grapt hij. Kool hoopt dat de daders van de vernieling zijn geschrokken door alle aandacht in de media en op social media. “Het gaat nu ook weer iets beter qua vernielingen. De schade aan borden en dergelijke rond oud en nieuw viel bijvoorbeeld mee.”