Schoonewil kiest voor vv Lekkerkerk

lekkerkerk • Dennis Schoonewil verruilt komende zomer vv Alblasserdam voor vv Lekkerkerk. De trainer ondertekende zaterdag een overeenkomst voor één seizoen bij de zaterdagderdeklasser.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe club”, zegt Schoonewil (42). "Er was duidelijk een klik en dat is toch de voorwaarde om met elkaar aan de slag te gaan. Daarnaast denk ik dat vv Lekkerkerk een stabiele vereniging is met een spelersgroep met mogelijkheden en veel mensen met hart voor de vereniging.” Nadat duidelijk was geworden dat vv Lekkerkerk het contract met hoofdtrainer René Noort niet zou verlengen, meldde zich een negental potentiële opvolgers aan.  "Onze keuze viel unaniem op Dennis Schoonewil”, vertelt André van der Wouden, hoofd van de Technische Commissie. "Wij zochten een trainer die energie heeft én geeft. Dennis heeft die kwaliteiten, dat bewijst hij al een aantal seizoenen bij vv Alblasserdam.”
Dennis Schoonewil vond het na zes jaar hoofdtrainerschap bij vv Alblasserdam tijd om zijn vleugels uit te slaan. Bij Lekkerkerk zullen ze best even moeten wennen aan mijn aanpak. "Ik ben open in mijn communicatie, want zo zit ik in elkaar. En ik houd van een goede organisatie, met duidelijke afspraken over hoe we voetballen en wat ieders taken daarin zijn. Dat werkt bij Alblasserdam en ik verwacht dat dat ook bij Lekkerkerk het geval zal zijn. Ik heb enorm veel zin om hier straks aan de slag te gaan en zal zeker ook mijn interesse in de rest van de vereniging gaan tonen. Ik kijk verder dan alleen het eerste elftal. In die zin ben ik een ‘clubman'. Bij Alblasserdam ben ik in totaal zo'n 22 seizoenen in allerlei functies actief geweest. Nu is het tijd voor de volgende stap: vv Lekkerkerk dus."