Politiek K'waard stuurt brandbrief

krimpenerwaard • Politiek Krimpenerwaard heeft een brandbrief naar minister-president Mark Rutte gestuurd om de winkeliers van 'niet-essentiële winkels' in de Krimpenerwaard te steunen. Anthony Tom van de ChristenUnie Krimpenerwaard heeft hiertoe het initiatief genomen. De brief is ook namens de overige fracties en het college ondertekend. 

Anthony Tom: "De huidige lockdown heeft niet-essentiële winkels hard geraakt. Er zit een grens aan wat deze ondernemers nog aan kunnen en die hebben we nu wel bereikt. Voor de korte termijn pleiten wij voor veilig winkelen in alle winkels zoals dat eerder werd toegestaan. Indien nodig via een afsprakensysteem. In deze winkels kan de anderhalve meter afstand en het gebruik van mondkapjes prima gehandhaafd worden. Voor de ondernemer is er dan meer ruimte om te ondernemen en voor de klant is het een veilige manier om te kopen. Ondernemers en dienstverleners hebben zich al vaker innovatief getoond om veilig werken in deze tijd mogelijk te maken. We roepen Mark Rutte op deze ondernemers een duurzaam perspectief te bieden."

De tekst van de brandbrief is elders in deze krant te lezen.


GHZ: geboorterecord 

gouda/krimpenerwaard • In het Groene Hart Ziekenhuis zijn het afgelopen jaar 2.279 baby's geboren, goed voor een geboorterecord in het Goudse ziekenhuis. 

In 2020 werden er nog 2.103 baby's geboren in het GHZ: 176 minder dan in 2021. De laatste jaren ziet het ziekenhuis een enorme toename in het aantal bevallingen.
"Vijf jaar geleden hadden we jaarlijks zo'n 1.600 bevallingen", weet Jeanet Hamberg, teamleider van het Vrouw Kind Centrum. "De coronacrisis is een van de oorzaken voor het hoge aantal bevallingen. Een andere reden is de toename van het aantal inwoners in het Groene Hart."
De eerste baby van het nieuwe jaar is inmiddels geboren: Rafael van Houwelingen kwam op 1 januari om 17.23 uur ter wereld in het Groene Hart Ziekenhuis.