Hulp bij afspraak vaccinatie

krimpenerwaard • Wie hulp wil bij het maken van een afspraak voor een vaccinatie dan wel een booster kan op donderdagmorgen 6 januari in alle vestigingen van Bibliotheek Krimpenerwaard terecht.

Van 10.00 tot 12.00 uur zijn in de bibliotheek van Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak vrijwilligers aanwezig. Aanmelden hoeft niet, graag wel (eventueel) de uitnodigingsbrief en de gegevens van DigID meenemen. 

Vragen over vaccinaties dan wel andere overheidszaken zijn ook altijd te stellen bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken van Schoonhoven, Bergambacht, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek (iedere middag en op zaterdagmorgen).


Lotgenotengroep Verlies van partner

krimpenerwaard • Op 26 januari start er weer een nieuwe rouwgroep ‘Verlies van partner’ voor inwoners van de Krimpenerwaard. Het betreft negen bijeenkomsten op woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur. 

“Degenen die zich aanmelden voor een rouwgroep zijn gewone mensen met verdriet”, licht een medewerker van Kwadraad toe. “Het is zeer ingrijpend om je partner te verliezen. Voor nabestaanden staat het leven stil. Het leven wordt nooit meer hetzelfde. Gevoelens van wanhoop, verdriet, boosheid, angst en eenzaamheid komen veel voor. Met elkaar hierover praten helpt de meeste mensen verder. De groep kan ook helpend zijn als het verlies al langer geleden is.” 

De rouwgroep wordt georganiseerd en begeleid door Kwadraad maatschappelijk werk. Informatie en aanmelden: www.kwadraad.nl/088-900 4000.