Hersenstichting zoekt collectanten

regio • De collecte van de Hersenstichting is in 2022 van 31 januari tot en met 5 februari. Hiervoor is de organisatie nog op zoek naar extra vrijwilligers.

Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dementie, een beroerte, parkinson of hersenletsel na een ongeluk. Het aantal mensen met een hersenaandoening blijft stijgen. En voor de meeste aandoeningen zijn er nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Patiënten moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen. 

Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Belangstellenden kunnen als collectant meedoen aan de collecteweek in de eigen woonplaats. Ze kunnen zelf aangeven waar en hoe lang men wil collecteren. Voor meer informatie en aanmelden: www.hersenstichting.nl/collecte.


Laatste Haastrechtloop?

haastrecht • Marathonloper Erwin van der Ham organiseert nog één keer in zijn woonplaats de Haastrechtloop. 

Op vrijdagavond 17 juni vindt - als de coronamaatregelen het toelaten- de tiende editie van deze prestatieloop plaats.
De Haastrechtenaar zette in 2013 met nog enkele enthousiaste initiatiefnemers de Haastrechtloop op de kaart. De wedstrijden van 5 en 10 kilometer trokken tot dusverre honderden lopers. Het parkoers over de polderwegen en door natuurgebied de Hoge Boezem sprak de deelnemers aan. Een kidsrun werd later toegevoegd.
De twee voorgaande edities gingen vanwege corona niet door. "Ik hoop dat de loop deze keer wel doorgaat,” aldus Van der Ham. "Ik ben op zoek naar iemand die de organisatie van me wil overnemen. Toen ik begon, dacht ik de Haastrechtloop vijfmaal te organiseren. Het wordt tien keer.”