Stekker uit 'Schoonhoven app'

schoonhoven • Om de stad en activiteiten te promoten werd enkele jaren geleden de 'Schoonhoven app' ontwikkeld. De verwachtingen werden echter niet waargemaakt. Door gebrek aan draagvlak en samenwerking is met de jaarwisseling de stekker eruit getrokken.

"Een aantal mensen heeft zich hard gemaakt om deze app te ontwikkelen", vertelt een duidelijk teleurgestelde Lia Steeman van de Oude Apotheek. Samen met een aantal andere initiatiefnemers was ze vanaf het begin betrokken om de app in de lucht te brengen. 

"De kosten zijn gedragen door winkeliers en een aantal sponsors. De Historische Vereniging Schoonhoven heeft een ongelooflijke bijdrage geleverd voor onder andere de 'meestertekenroute'. Het vullen en bijhouden van de app is gedaan door Patrick Nas. Hij is ook de ontwerper van de prachtige iconen."

Ondanks alle goede bedoelingen bleek de app geen succes. Volgens Steeman is de promotie niet goed opgepakt: "Ook ontbrak het aan visie bij verschillende partijen die belangen hadden. Dit alles heeft tot gevolg dat er geen draagvlak was, ondanks dat ruim tweeduizend mensen de app gedownload hebben. Om verder geen kosten te verspillen is het besluit genomen om de app per 1 januari te beëindigen." 

"Heel jammer", besluit Lia. "Het was een project zonder goede samenwerking tussen de belanghebbende partijen. En dan komt het niet goed."