• Raadsleden Sethi Plaisir en Saskia Bijl van Krimpens Belang in 2019.
• Raadsleden Sethi Plaisir en Saskia Bijl van Krimpens Belang in 2019. Foto: Aangeleverd

Saskia Bijl gekozen als lijsttrekker Krimpens Belang

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Saskia Bijl is door de leden van Krimpens Belang unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Saskia (46) is geen onbekende in de Krimpense politiek. Ze zit al vier jaar in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel als raadslid en in de jaren daarvoor was ze sparringpartner van haar vader Clemens van Schooten, die toen al jaren politiek actief was in Krimpen. Saskia is opgegroeid in Krimpen aan den IJssel. In haar jeugd heeft ze bij de Lokale Omroep Krimpen gewerkt en was ze nauw betrokken bij jeugdsociëteit De Ark. Ook op sportief vlak heeft ze een bijdrage geleverd bij onder andere Basketbal Vereniging Krimpen en AV-MTK. Oftewel iemand die Krimpen goed kent en altijd erg betrokken is bij alles wat er in Krimpen gebeurt.

Het dossier wonen zal bij Saskia extra aandacht krijgen. Het niet kunnen krijgen van een woning is een grote frustratie in Krimpen aan den IJssel en het zoeken naar oplossingen voor dit probleem zal de komende jaren een heel belangrijk item worden voor Krimpens Belang. Saskia is al 25 jaar beroepsmatig betrokken bij de woningmarkt en wil hiermee dan ook graag in Krimpen het verschil maken.

Focus

De lijsttrekker wil samen met Krimpens Belang op een andere manier politiek bedrijven. “Het valt ons op dat in zowel de landelijke als ook in Krimpense politiek de focus teveel wordt gelegd op de verschillen. Die verschillen zijn er altijd geweest, worden momenteel groot uitgemeten en daar schiet niemand iets mee op”, aldus Saskia.  Over de kieslijst van Krimpens Belang zegt ze: “We hebben Krimpens Belang niet actief gepromoot en toch worden we veel door Krimpenaren benaderd om lid te worden. De belangrijkste reden die we dan horen is dat de manier van politiek bedrijven door deze mensen wordt gewaardeerd. Ook zij zijn het zat zijn dat mensen in Krimpen tegen elkaar op worden gezet de laatste jaren.” 

Vrouwen in de politiek

Nog niet alle politieke partijen hebben hun lijsttrekker bekend gemaakt en de mogelijkheid bestaat dat Saskia hiermee de enige vrouwelijke lijsttrekker zal zijn. Wat Saskia betreft is dat niet heel gek. “Politiek is best hard en daar moet je tegen kunnen. Er wordt dan op de persoon gespeeld en niet op de bal. Des te meer reden om juist meer vrouwen de politiek in te krijgen en het liefst ook op de wethouder posities.” 

Krimpens Belang kondigde eerder al aan ook Victor van Bronckhorst op de kieslijst te hebben staan.