Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Kwadraad start praatgroep voor ex-coronapatiënten

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Kwadraad start donderdag 3 februari een praatgroep voor ex-coronapatiënten. 

Maatschappelijk werker Anja Jansen: “Veel mensen die corona hebben gehad kampen nog lang met klachten. Ze zijn snel moe, hebben weinig energie of hebben moeite om dingen te onthouden. Daarvoor hoef je niet in het ziekenhuis gelegen te hebben. Ook voor mensen die thuis uitzieken is het leven vaak niet meer zoals voor corona. Zij staan voor de opgave een nieuwe fysieke balans te vinden, hun leven anders in te richten. Ook de mensen met wie zij samenleven ondervinden de gevolgen hiervan.”

Het delen van ervaringen met lotgenoten kan waardevol zijn: “De uitwisseling schept herkenning. De deelnemers kunnen een referentiekader voor zichzelf ontwikkelen, elkaar steunen en bemoedigen en van elkaar leren door het delen van successen en tips.”

Onderwerpen waarmee de deelnemers aan de slag gaan zijn: een nieuwe balans vinden; leven tussen hoop en vrees (niet weten of en wanneer je volledig zult herstellen); het accepteren van beperkingen; hoe om te gaan met cognitieve klachten (geheugenverlies, concentratieproblemen, moeite met plannen en omgaan met prikkels); schuldgevoel; begrip en onbegrip.

De in totaal vijf bijeenkomsten -wekelijks op de donderdag van 15.00-17.00 uur-, gaan op 3 februari van start. Deelname is gratis; plaats van handeling is het kantoor van Kwadraad, aan de Oranjeplaats 1 in Schoonhoven.

Aanmelden kan via: 088-9004000 of a.jansen@kwadraad.nl/m.vanvliet@kwadraad.nl