donderdag 8 december

Luisterclub Popmuziek in Landvast
14:00, Alblasserdam, Landvast. Donderdag 8 december is er weer een luisterclubmiddag in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. In de gezellige bovenzaal zijn diverse mogelijkheden voor de opstellingen van geluid en eventueel ook beeld, maar ook van de stoelen, afhankelijk van het aantal muziek luisteraars. Muziekliefhebbers kunnen weer gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw, dus van 1960 tot 2000. The Beatles, ABBA, Supertramp, Stevie Wonder, Barbra Streisand, The Eagles, Pink Floyd, Billy Joel, Crosby Stills &Nash, Beach Boys, Joe Cocker en heel veel anderen komen voorbij. De toegang is gratis, koffie, thee of drankjes helaas niet, maar die kunnen gelukkig wel bij de bar van Landvast worden besteld. Het muzikale programma wordt weer verzorgd door Peter Boermans, die op zijn laptop meer dan 1300 cd’s met 19.000 nummers bij zich heeft, waaruit keuzes gemaakt kunnen worden die meestal goed in de smaak vallen. Het programma loopt van steeds van 14.00 tot 16.00 uur, maar nog even nablijven is ook altijd gezellig. De planning voor 2023 zal in binnenkort overleg met Landvast worden vastgesteld.

Cabaretvoorstelling Sjaak Bral
20:15, Papendrecht, De Willem. Sjaak Bral komt op donderdag 8 december naar Theater De Willem in Papendrecht met zijn cabaretvoorstelling ‘Vaarwel’. De avond heeft het karakter van een oudejaarsconference, met de nodige wrange humor. Kaarten kosten 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 9 december

Bingoavond in Speeltuin de Zonnebloem
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 9 december is er weer een gezellige bingoavond in het clubgebouw van speeltuin de Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht. Er zijn 15 rondes en een superronde, met leuke prijzen zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 23.30 uur. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro voor 3 rondes en voor de superronde 75 eurocent. Er kan ook gepind worden. Het is de laatste bingoavond van dit jaar.

Toneelvoorstelling Adam en Eva 2.0
20:15, Papendrecht, De Willem. Ellen Pieters een Han Oldigs treden op vrijdag 9 december vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem in Papendrecht met hun toneelvoorstelling Adam en Eva 2.0.In Adam & Eva 2.0 spelen Ellen Pieters en Han Oldigs twee buitenaardse wezens die een planeet creëren en die aarde noemen. Ze gaan hier zo in op dat ze de gedaantes van de man en de vrouw aannemen. We zijn er getuige van hoe ze elkaar ontdekken. De bevreemding, de verwondering en de nieuwsgierigheid. Vol enthousiasme storten ze zich in een soms sensuele en hilarische ontdekkingsreis, met alle gevolgen van dien. Kaarten kosten 22,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 10 december

Winterfair in woonzorgcentrum De Markt
10:00, Papendrecht, De Markt. In woonzorgcentrum De Markt aan De Markt 24 in Papendrecht wordt op zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur een winterfair gehouden. Er zijn diverse lekkernijen verkrijgbaar en diverse kramen met waren. Ook draait het Rad van Avontuur, met vele mooie prijzen. De markt wordt gesponsord door diverse ondernemingen uit Papendrecht.

Algemene verzamelbeurs in Landvast
11:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven te Alblasserdam wordt op zaterdag 10 december van 11.00 tot 15.00 uur weer een algemene verzamelbeurs gehouden. Entree en parkeren zijn gratis, ook is er catering aanwezig. Op de gezellige algemene verzamelbeurzen kan men onder andere de volgende verzamelobjecten vinden: euro, gulden en wereldmunten en bankbiljetten, ook postzegels, eerste dag enveloppen, sigarenbandjes en speldjes, enzovoorts. Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Tevens wordt er een (Kerst)verloting gehouden om de onkosten te dekken. De volgende beurs wordt gehouden op zaterdag 14 januari. Voor meer informatie: info: ubm@hetnet.nl.

Oeral Kozakkenkoor en Inspire2LiveChoir zingen voor het goede doel
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. Het Inspire2LiveChoir geeft samen met het Oeral Kozakkenkoor een familie-kerstconcert op zaterdag 10 december in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 te Papendrecht. Het bekende Inspire2LiveChoir staat onder leiding van Peter Overduin. Het beroemde Oeral Kozakkenkoor wordt geleid door Gregor Bak. Verder werken mee sopraan Annelies Schep, organist Johan den Hoedt, pianist Hans Veldhuizen en de trompettisten Arjan en Edith Post. Behalve koorzang zijn er diverse instrumentale intermezzo's en samenzang van bekende Kerstliederen. De opbrengst van deze avond is voor het Prinses Maxima, met specifiek het onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Aanvang is om 19.30 uur en de kerk gaat om 19.00 uur open. Toegangsprijs bedraagt 15 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 5 euro naar binnen. Kaartverkoop gaat via kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257, bij alle koorleden en 's avonds aan de kerk.