Nieuw-Lekkerland breekt met Buizert

nieuw-lekkerland • VV Nieuw-Lekkerland heeft de samenwerking met hoofdtrainer Bert Buizert per direct beëindigd. De eersteklasser, die teleurstellend twaalfde staat, heeft dit besluit vooral genomen naar aanleiding van de tegenvallende resultaten.

Nieuw-Lekkerland hoopt op korte termijn de opvolger van Buizert bekend te kunnen maken, die het seizoen zal afmaken.
Vorig seizoen werd, na een corona-onderbreking in de winter, afgesloten met een verdienstelijke zevende plek. Dit seizoen blijven de prestaties echter ver achter bij de verwachtingen, met slechts 8 punten uit 10 duels. ‘Er was onvoldoende vertrouwen dat onder Bert de (bijgestelde) doelstelling wordt behaald: directe handhaving in de eerste klasse’, meldt Nieuw-Lekkerland maandagmorgen.

Papendrecht neemt in slotfase afstand

papendrecht • Wie puur afgaat op de 5-2 zege van vv Papendrecht op GRC zou denken dat de thuisclub een gemakkelijke zaterdagmiddag beleefde tegen de subtopper. Niets is minder waar. Papendrecht wist pas in de slotfase van het duel het verschil te maken tegen de goed voetballende opponent. Het begon allemaal nog soepel op sportpark Slobbengors waar de supporters al na twee minuten iets te juichen hadden dankzij de 1-0 van Jerrell Saffignani. In de 37e minuut tekende Johnny Schouten de 1-1 aan voor de gasten. Vijf minuten voor rust kwam Papendrecht opnieuw op voorsprong. Saffignani leverde de assist: Jay Luciano scoorde. Na de pauze ging GRC14 op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en die kreeg het in de 80e minuut via Eddy Wijtvliet. Juist toen veel thuisfans er serieus rekening mee gingen houden dat Papendrecht genoegen moest gaan nemen met een 2-2 eindstand, sloeg de koploper keihard toe met doelpunten in de 83e minuut (Jim Ruiz), 85e minuut (Jay Luciano) en 90e minuut (wederom Luciano). 5-2 dus en een reden voor een klein feestje voor trainer Johan Sturrus en zijn veerkrachtige elftal.

Koploper De Alblas doet goede zaken

oud-alblas • 3D-koploper De Alblas beleefde zaterdag een aangename middag. Niet alleen werd nummer 3 Lekkerkerk afgetekend met 4-1 verslagen, de Oud-Alblassers zagen ook eerste achtervolger Haastrecht punten verspelen (2-2 tegen Meerkerk).

De Zwerver krijgt er zes tegen

rotterdam • De Zwerver liep bij Spartaan’20 tegen een 6-3 nederlaag aan en komt maar niet van een directe degradatieplaats af.

Dramatische tweede helft Drechtstreek

schoonhoven • Een dramatische tweede helft leverde Drechtstreek een nederlaag op in en tegen Schoonhoven. Het werd 3-1 voor de thuisclub.