Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Uilen- en braakballenochtend voor kinderen

papendrecht • Op woensdag 28 december organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Ouders zijn uiteraard ook welkom bij deze activiteit, die plaatsvindt bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA), gevestigd aan de Matenaweg in Papendrecht. 

Deelnemen
Kinderen van vier en vijf jaar kunnen overigens alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 2,50 euro per kind. Aan belangstellenden wordt gevraagd om zicht van tevoren op te geven met de naam en leeftijd van het kind via educatie@nvwa.eu.

Deze ochtend laten de vrijwilligers van de IVN-werkgroep diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van uilen en andere vogels die braakballen maken. 

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen ze er zo achter wat de uil gegeten heeft.