woensdag 30 november

Diederik van Vleuten
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Diederik van Vleuten komt op woensdag 30 november naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat met zijn cabaretvoorstelling ‘Moedig Voorwaarts’. Moedig Voorwaarts, Diederik’s vierde solo, gaat over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in de generaties die erna kwamen. Een avond vol aangrijpende verhalen, met prachtige muziek en evenveel om over na te denken als onbekommerd om te lachen. Entree bedraagt 22 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 1 december

Concert The Bowery & Delise voor Christian Refugee Relief
20:00, Alblasserdam, Jozua. Op donderdagavond 1 december vindt een uniek concert plaats voor de Stichting Christian Refugee Relief (CRR). Dit concert in Jozua Alblasserdam, aan de Ampèrestraat 4, brengt twee bekende christelijke artiesten samen: The Bowery & Delise. Zij stappen voor één avond even uit hun eigen tournee om in een unieke samenwerking een concert te organiseren ten behoeve van het vluchtelingenwerk van Stichting Christian Refugee Relief. Uiteraard is er tijdens dit concert ook een korte presentatie en een collecte voor het werk van Stichting CRR. Aanvang is om 20.00 uur. Tickets kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via www.stichtingcrr.nl.

Muzikaal theater met The Kik
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In The Kik hertaalt Eurovisie neemt The Kik een ieder mee langs ouder- en nieuwerwets Eurovisie Songfestival materiaal. Door Dave von Raven eigenhandig hertaald. Origineel en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan. De voorstelling is op donderdag 1 december vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Op uitnodiging van Beau van Erven Dorens speelde The Kik op volstrekt eigen wijze bekende Eurovisie Songfestival hits rond de 2021 editie vanuit Rotterdam. The Kik slingerde deze op de spreekwoordelijke band en bracht de vijf hertalingen als een EP uit. Dit smaakte naar meer. Een muzikale theatervoorstelling doorspekt van (on)gein.Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 2 december

Kinderdisco
19:00, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 2 december van 19:00 tot 21:00 uur zal er weer de laatste kinderdisco van het jaar zijn in Papendrecht. En dit keer met een speciaal thema: namelijk een Gala kinderdisco. Kinderen kunnen hun mooiste kleren aantrekken en lekker komen swingen.Er worden een King & Queen gekozen, er zijn de welbekende spelletjes met een twist en nog meer. Entree bedraagt 2 euro (geen pin). De kinderdisco is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.Ouders mogen even naar binnen om een foto te maken en worden verzocht om hun kinderen om 21.00 uur weer binnen op te halen.

Kaarten bij Ta-La-Ni
20:00, Nieuwpoort, Poortzicht. Ta-La-Ni houdt op vrijdag 2 december de maandelijkse klaverjas- en whist-avond voor leden en donateurs. Inschrijven start vanaf 19.30 uur in sportcomplex Poortzicht, Waterlinie 1 te Nieuwpoort. Aanvang is om 20.00 uur.

zaterdag 3 december

Cabaret met Spruijt en Opperman
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Spruijt en Opperman verzorgen op zaterdag 3 december de cabaretvoorstelling Heimweeën in Theater De Willem in Papendrecht.Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Spruijt en Opperman. De twintigers bezingen hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had. Ze snakken naar een beetje kinderlijke magie.Entree bedraagt 14 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Coverband Variety treedt op bij Biggelmee
20:45, Alblasserdam, Kapel. In de Kapel, voorheen Abbey, aan de Dam 41 in Alblasserdam verzorgt coverband Variety op zaterdag 3 december vanaf 20.45 uur een optreden voor Vestzaktheater Biggelmee. Met ballades en swingende rock neemt Variety bezoekers mee in de hits uit de jaren 60 tot heden, zoals van The Eagles, The Stones, CCR, Fleetwood Mac, Golden Earring, The Beatles, Eric Clapton, Adele, Amy Winehouse, en nog vele anderen. Entree bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden van Biggelmee.

donderdag 8 december

Cabaretvoorstelling Sjaak Bral
20:15, Papendrecht, De Willem. Sjaak Bral komt op donderdag 8 december naar Theater De Willem in Papendrecht met zijn cabaretvoorstelling ‘Vaarwel’. De avond heeft het karakter van een oudejaarsconference, met de nodige wrange humor. Kaarten kosten 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 9 december

Toneelvoorstelling Adam en Eva 2.0
20:15, Papendrecht, De Willem. Ellen Pieters een Han Oldigs treden op vrijdag 9 december vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem in Papendrecht met hun toneelvoorstelling Adam en Eva 2.0. Kaarten kosten 22,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.