Frivool Papendrecht spaart Schelluinen

schelluinen • De derby tussen koploper Papendrecht en laagvlieger Schelluinen is geen enkel moment een serieuze wedstrijd geweest. Na twintig minuten hadden de heerlijke combinerende West-Alblasserwaarders al drie keer gescoord. Bewust ging de voet van het gaspedaal om na afloop met een te milde 1-4 uitslag af te rekenen met de blauwwitten.

“We hebben er toch hard voor moeten werken”, vond Papendrecht-coach Johan Sturrus na de makkelijke voetbalmiddag. “Het valt nooit mee om na het winnen van een periodetitel de draad meteen weer op te pakken, maar we hebben gedaan wat we moesten doen. We hadden echter niet veel geluk met onze vele kansen. Ik ben hier hartstikke blij mee. Jammer dat paal en lat een grotere uitslag in de weg stonden.”


Alblasserdam kan naar boven kijken 

alblasserdam • Alblasserdam heeft een knappe 3-0 overwinning geboekt op Wieldrecht. Door de overwinning kan de ploeg weer omhoog kijken op de ranglijst.

Daar waar Alblasserdam vorige week nog het hoofd moest buigen tegen koploper Papendrecht, was het zaterdag de oranje-witte brigade van Umut Takac die de lakens uitdeelde. Alblasserdam was vanaf het startsignaal meteen de bovenliggende partij. Voor Alblasserdam scoorden Dogukan Senol, Bradley Lacroix en aanvoerder Naaktgeboren (uit een strafschop).


Nieuw-Lekkerland en De Zwerver onderuit

regio • Nieuw Lekkerland heeft voor de derde keer op rij verloren. In Terneuzen werd het 1-0 voor Terneuzense Boys. De Zwerver is zaterdag in eigen huis hard onderuit gegaan. Tegen BVCB werd het 1-5.