Afbeelding
Foto: Bert Bons

Bibliotheek houdt inzamelingsactie voor Voedselbank, speciaal voor kerst

Algemeen

ALBLASSERDAM • De Bibliotheek Alblasserdam wil samen met de andere partners in De Rederij, voor mensen die wat minder te besteden hebben, tussen 5 en 17 december leuke cadeautjes inzamelen. Deze cadeautjes krijgen vervolgens een mooie bestemming via de Voedselbank.

De bieb heeft van 5 tot en met 17 december een speciale verzamelbak waarin cadeautjes gestopt kunnen worden. Het gaat om cadeautjes voor volwassenen. Het mag van alles zijn: handcrème, sokken, geurstokjes, parfum, enzovoorts.

Op 19 december verwelkomt De Rederij, waar de bibliotheek huist, vicevoorzitter Anke van Veen en secretaris Conny Bot-Stam van de Voedselbank om de cadeautjes in ontvangst te nemen. De cadeautjes worden overhandigd door wethouder Margreet de Deugd in het bijzijn van directeur Ankie Kesseler en rayonmanager Renate Giesbers van de Bibliotheek AanZet.

Het is niet de eerste keer dat de bibliotheek een inzamelingsactie organiseert. Vorig jaar was er een samenwerking met de Kledingbank. Ingrid Goeree, bibliotheekmedewerker in Alblasserdam vertelt: “Dat was een enorm succes! We kregen veel positieve reacties van klanten en er is massaal kleding geschonken. Voor mij een extra bevestiging over hoe vrijgevig en betrokken de inwoners in Alblasserdam zijn.” Met de actie van dit jaar hoopt de bibliotheek zoveel mogelijk mensen een fijn kerstcadeautje te bezorgen.

De Rederij in Alblasserdam is de nieuwe plek voor de bibliotheek, de politie, het gemeentekantoor en het Smile werkcafé. Het is een verzamelplek waar kennis, cultuur, informatie, ontspanning, dienstverlening en verbinding samenkomen.