donderdag 17 november

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht houdt de PCOB afdeling Papendrecht op donderdag 17 november weer een bijeenkomst.Spreker deze middag is de heer Zondag, die zijn prachtige dia’s komt laten zien van IJsland. Verder is er koffie en thee en tijd voor een praatje. Alle belangstellenden zijn hartelijk welkom, inclusief introducées.

Lezing over vleermuizen in Streeknatuurcentrum
19:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht verzorgt Niels de Zwarte op donderdag 17 november voor Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard een lezing over vleermuizen.Niels is ecoloog bij Bureau Stadsnatuur Rotterdam en adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en heeft veel expertise opgebouwd rondom vleermuizen. Het zijn fascinerende vliegende zoogdieren, die zowel in bomen als in huizen kunnen leven. Tijdens deze avond wordt op eenvoudige wijze alles vertelt over de biologie van vleermuizen, hun levenswijze en het voorkomen in ons land.Aanvang is om 19.45 uur, zaal gaat open om 19.30 uur. Entree bedraagt 2,50 euro.

vrijdag 18 november

Lezing Marieke Lucas Rijneveld
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld komt op vrijdagavond 18 november naar Papendrecht voor een lezing in de vorm van een interview. De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert deze lezing in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Aanvang is om 20.00 uur. De inloop start om 19.30 uur. De kaarten kosten 10 euro en zijn gedurende openingstijden te verkrijgen bij de Bruna Papendrecht. Uitsluitend tegen contante betaling zijn deze ook te kopen bij de Volksuniversiteit Papendrecht op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Na aanmelding zijn de kaarten tot slot ook online te bestellen en te betalen bij het secretariaat van de CRP via w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Zo vader zo zoon in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Onder andere Joni van Eerd en Harrie Vermeulen zijn op vrijdag 18 november vanaf 20.15 uur te zien in Theater De Willem in Papendrecht met de toneeluitvoering Zo vader zo zoon.Met Zo vader zo zoon waait er dit seizoen een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen, brengen Harrie Vermeulen dit seizoen tot een ongekend komisch hoogtepunt. Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappige kant zien, met aan zijn zijde onder andere Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé.Entree bedraagt 32,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 19 november

DJ Eye-Catcher bij VV Papendrecht
16:15, Papendrecht, sportpark Slobbengors. Op zaterdag 19 november vindt in de tweede klasse H de laatste speelronde van de eerste periode plaats. Op die dag is op sportpark Slobbengors vanaf 14.30 uur de topper tussen de hoofdmachten van VV Papendrecht en VV Alblasserdam. Koploper Papendrecht maakt de grootste kans op het winnen van de periodetitel, wat plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse betekent, maar nummer 3 Alblasserdam is zeker nog niet kansloos. De regioderby is voor VV Papendrecht aanleiding voor een feestje. Na afloop van de wedstrijd zal DJ Eye-Catcher, die tijdens het jubileumfeest van afgelopen juni de hossende massa in extase bracht, opnieuw voor feestgedruis zorgen.

Jubileumconcert coverband Innocent in De Klok in Kinderdijk
20:30, Kinderdijk, De Klok. Coverband Innocent verzorgt op zaterdag 19 november vanaf 20.30 uur een jubileumconcert in partycentrum De Klok in Kinderdijk. De band bestaat 25 jaar. De oude rotten zullen op 19 november de eerste set voor hun rekening nemen. Ze hebben het nog niet verleerd en zullen weer ouderwets losgaan en de zaal meenemen in hun enthousiasme.De zaal van partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 te Kinderdijk gaat open om 20.30 uur. Entree bedraagt 10 euro. Voorverkoop is bij (oud-)bandleden of via 06-25416694.

zondag 20 november

Herdenking van overledenen in De Morgenster
10:00, Papendrecht, Muilwijckstraat 1. In De Morgenster wordt tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar de overledenen herdacht. De leden noemen hun namen en een familielid steekt de kaars voor hen aan. Daarna krijgt iedereen de gelegenheid zelf een lichtje te ontsteken voor een geliefde. De kerk is daarnaast van 16.00 tot 17.30 uur open voor iedereen die in stilte een dierbare overleden wil gedenken.

dinsdag 22 november

Bijbelstudieavond Schuilplaats 'Komst van de Messias'
20:00, Papendrecht, Schooldwarsstraat 50. Bijbelstudieavond van evangelische gemeente De Schuilplaats. Het onderwerp is ‘De komst van de Messias voor Israël’. Hierop gaat Rennie Schoorstra, voorganger van baptistengemeente Alkmaar, in. De toegang is gratis. Meer informatie: Rinus van Otterlo, 0343-413300, r.v.otterlo@zoeklicht.nl.