Start aquarelclub in het Participand

papendrecht • Onder leiding van de Oekraïense Lesya Prokopenko zal vanaf half november een aquarelclub van start gaan in het Participand, Lelstraat 2 in Alblasserdam, en wel op donderdag van 15:00 tot 16:30 uur.

Ervaring met aquarelleren is niet noodzakelijk. Tijdens de lessen leren de deelnemers hoe tekenmateriaal te gebruiken voor het maken van illustraties. Ook wordt uitgelegd hoe vormen, volumes, kleur, licht en textuur bij het aquarelleren te onderscheiden. Docente Lesya Prokopenko heeft in Oekraïne schilderles gegeven en begeleidde eerder dit jaar het zomerproject aquarelleren dat mogelijk werd gemaakt door Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Er wordt een bijdrage van 7 euro per keer gevraagd voor materiaalkosten. Meer informatie: Sabine van Dalen, 078 - 202 11 11 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Uitje voor jonge mantelzorgers 

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) houdt zaterdag 26 november weer een uitje voor jonge mantelzorgers. Jongeren tussen 14 en 23 jaar die de zorg meedragen voor een familielid kunnen zich opgeven.

Er wordt een bezoek gebracht aan het NEMO Science Museum in Amsterdam en er is een maaltijd. Het vertrek is om 12:30 uur vanaf het Brughuis (locatie oude bibliotheek), Ieplaan 2 te Alblasserdam. De verwachting is om rond 21:00 uur weer terug te zijn. Aanmelden is noodzakelijk: Sabine van Dalen, 06-83872496.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, verslaving of een psychische aandoening. De SWA organiseert maandelijks een chillavond waar deze jongeren elkaar kunnen ontmoeten.