• Eén van de egels die werd uitgezet.
• Eén van de egels die werd uitgezet. Foto: Aangeleverd

Egelopvang zet egels uit bij Scouting

papendrecht • In samenwerking met de Egelopvang Papendrecht en Parkmanagement Bakestein zijn zaterdag vijf egels uitgezet op het terrein van Scouting Panoord. 

Het terrein leent zich uitstekend voor de dieren die het de laatste jaren lastig hebben. Daarnaast was het voor veel jeugdleden bijzonder, omdat de meesten nog nooit eerder een egel hadden gezien.

Bij Scouting Panoord wordt veel aandacht aan de natuur geschonken, juist ook op het scoutingterrein. Voor verschillende soorten vogels zijn al hokjes gemaakt en zo waren er ook onlangs speciale hokken voor egels geplaatst. 

Verzoek
Deze bleken echter na een aantal maanden nog niet gebruikt. Om die reden is er contact gezocht met de egelopvang in Papendrecht of er niet egels waren die misschien op het terrein konden worden uitgezet. Enige tijd later kwam het verzoek of er het dan mogelijk was om er vijf op het terrein te plaatsen.

Zaterdag was het zover. Onder grote belangstelling van de kinderen zijn er op het terrein drie vrouwtjes en twee mannetjes uitgezet. Omdat egels solitaire dieren zijn gebeurde dat op verschillende plekken. 

Al gauw zochten ze een plekje om te slapen, zodat ze als echte nachtdieren ’s nachts op zoek gaan naar eten.