Bundel gedichten en tekeningen Alblasserdam

alblasserdam • ‘Alblasserdam in woord en beeld’, is de titel van de nieuwe bundel met gedichten van Rien de Heer (1959) die bij uitgeverij Boekenbent is verschenen.

De schrijver is niet in Alblasserdam geboren, maar kwam daar te wonen toen hij ongeveer anderhalf jaar was. Hij voelt zich dan ook een echte Alblasserdammer. In deze bundel neemt hij de lezer in de gedichten mee langs de vele beelden, monumenten en historische plekken die kenmerkend zijn voor het dorp in heden en vooral ook verleden. Veel van de gedichten zijn voorzien van door de schrijver gemaakte foto’s, die omgezet zijn naar tekeningen.

Zoals er BN’ers, oftewel Bekende Nederlanders, zijn, zo zijn er natuurlijk ook Bekende Alblasserdammers. Ook zij worden in deze bundel in de gedichten beschreven. De echte, met name oudere Alblasserdammers, zullen deze namen herkennen. Hier en daar heeft de schrijver ook zijn fantasie gebruikt en worden onbekende, al dan niet bestaande namen opeens Bekende Alblasserdammers. De schrijver heeft zich niet alleen beperkt tot historische bewoners van het dorp. Ook een aantal huidige, nog in leven zijnde, dorpsgenoten komt in de bundel voor.

‘Alblasserdam in woord en beeld' is een bundel voor iedere Alblasserdammer. Voor iedereen met belangstelling voor het dorp en interesse in een stukje historie. De fraaie afbeeldingen, meer dan 50 stuks, maken de gedichten compleet en brengen de lezer nog meer in contact met de vele kunstwerken en monumenten die in Alblasserdam te zien zijn of dat waren. Het resultaat is een bundel die zowel voor Alblasserdammers als ook voor mensen die er niet wonen of nooit gewoond hebben de moeite van het lezen en bekijken meer dan waard is. De gedichtenbundel kost 16,95 euro en is te bestellen via www.boekenbent.com of deheerrien@gmail.com.