Extraatje van 2,2 miljoen euro uit gemeentefonds

papendrecht • De gemeente Papendrecht krijgt door de bijstelling van het Rijk dit jaar meer geld uit het gemeentefonds dan dat eerder werd verwacht. Het gaat om een bedrag van 2,2 miljoen euro.

Ondanks deze meevaller blijven de economische ontwikkelingen echter onzeker. “We zijn geconfronteerd met maatschappelijke, economische en financiële gevolgen door onder andere de oorlog in Oekraïne”, meldt de gemeente Papendrecht. 

De krapte en schaarste op de arbeidsmarkt, de extreem gestegen energiekosten en de schaarste op de grondstoffenmarkt hebben gevolgen voor zowel de reeds lopende als de aankomende projecten en werkzaamheden die binnen de gemeente worden uitgevoerd.

De hogere bijdrage aan samenwerkende partijen, waaronder de Dienst Gezondheid en Jeugd, hogere energiekosten en kosten opvang Oekraïne zijn al opgevangen binnen de eigen begroting of afgedekt met aparte vergoedingen vanuit het Rijk.

Niet uitgeven
“Door de ombuigingen én het extra geld wat we van het Rijk ontvangen, staan we er nu goed voor. Dat is fijn in deze onzekere tijden. We weten dat er grote uitgaven aankomen en daarom geven we op dit moment het overschot niet uit”, aldus wethouder Sophia de Keizer van financiën.

Bestemming

In de gemeenteraad van 8 december wordt de Concernrapportage 2022 behandeld. In die rapportage wordt de extra 2,2 miljoen euro verwerkt. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de bestemming van het eindresultaat over 2022.