De Alblas achterhaalt koploper

hei- en boeicop • De Alblas won overtuigend met 0-3 bij HSSC’61 en is op gelijke hoogte met de met 1-2 van VVAC verliezende koploper Hardinxveld.

Een dikverdiende overwinning, gaf trainer Maarten van Gastelen aan. “We waren vandaag heer en meester en hebben onze tegenstander op alle fronten afgetroefd.” Het was Jari Zijderveld die De Alblas al in een vroeg stadium, binnen het kwartier, op een 0-1 voorsprong zette. Ondanks een veldoverwicht en een aantal fraaie kansen duurde het tot de 35e minuut voordat Brian Jongeneel de 0-2 kon binnen schieten. Na de rust bleef De Alblas, dat een tandje terug schakelde, de bovenliggende partij. Het kon via Jeroen Muilwijk in de 70e minuut, met een prima goal, de 0-3 op het scorebord zetten.

Alblasserdam klimt naar derde plaats

alblasserdam • Alblasserdam klopte GRC 14, vorig seizoen nog eersteklasser, met 3-2 en staat als promovendus inmiddels knap derde in 2H. Na een vroege tegentreffer trok Alblasserdam ten strijde. Jort de Bruin maakte vlak voor rust 1-1, de 2-1 was van Ansu Camara en Samet Gorer maakte met een afstandsschot de 3-2. Tussendoor had GSC de gelijkmaker gescoord.

Papendrecht pakt punt in topper

dordrecht • In een boeiend en enerverend duel hebben Papendrecht en het Dordtse EBOH de punten broederlijk gedeeld. Door dit 0-0 resultaat blijft Papendrecht, op basis van het doelsaldo, koploper in de 2e klasse H. In een aantrekkelijk duel waren het vooral de centrale verdedigers van beide partijen die een hoofdrol voor zich opeisten. Jeremy Boshart scoorde nog wel namens EBOH. maar die treffer werd tot woede van de Dordtenaren wegens buitenspel geannuleerd.