De Zwerver-Rijsoord
De Zwerver-Rijsoord Foto: Richard van Hoek

De Zwerver verspeelt zege in 100e minuut

kinderdijk • De Zwerver pakte het eerste competitiepunt (3-3) in een tumultueus duel tegen Rijsoord, waar het drie punten hadden moeten zijn. Een wedstrijd die van beide kanten niet best was en ontsierd werd door een kaartenregen die zijn weerga niet kent. Veertien gele kaarten, verdeeld over beide partijen, is bijzonder veel en kwam het spelbeeld zeker niet ten goede. Robin Lodder en Jermaine Brebout (penalty) zetten de Kinderdijkers tot twee keer toe op voorsprong, maar Rijsoord kwam evenzovele keren langzij. Tom Ferrier leek De Zwerver in 89e minuut met een rake kopbal de zege te bezorgen.

Maar in de 100e minuut kon Rijsoord, tegen de verhouding in, alsnog de gelijkmaker noteren (3-3). Vooraf aan deze treffer waren er de nodige schermutselingen geweest die tot na de wedstrijd buiten de lijnen voortgezet werden.