• Archieffoto van Naomi Visser.
• Archieffoto van Naomi Visser. Foto: Aangeleverd

Naomi Visser uit Papendrecht succesvol met drie WK-finales

Algemeen

PAPENDRECHT • Naomi Visser uit Papendrecht heeft zich bij de WK turnen in Liverpool geplaatst voor liefst drie finales. De 21-jarige plaatste zich, net als eerder bij de EK in München, voor de brug-, vloer- en meerkampfinale.

Het is de eerste keer sinds de WK van 2001 dat een Nederlandse turnster zich voor drie individuele WK-finales plaatst, meldt de NOS. Destijds behaalde Verona van de Leur drie individuele finales (meerkamp, brug, sprong).

In de brugfinale in Liverpool treft Visser ook landgenote Sanna Veerman, die met 14,533 punten in de kwalificaties nipt beter was dan Visser (14,533) en als zesde eindigde.

De WK turnen in Liverpool duren tot en met zondag 6 november. Via de verschillende NOS-platforms (online, televisie, radio en teletekst) zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.

Op vloer werd Visser (13,666) zesde en haar meerkampscore van 54,165 gaf haar als negende van alle deelnemers toegang tot de meerkampfinale. Vorig jaar werd Visser vijfde op de WK.

Ook Tisha Volleman (negentiende met 52,333) mag zich opmaken voor de meerkampfinale. De Braziliaanse Rebeca Andrade was met 57,332 punten de sterkste in de meerkamp.

Visser traint al sinds 2017 bij Vincent Wevers, de vader van olympisch kampioene Lieke Wevers en topturnster Sanne Wevers. Wevers kwam in de zomer van 2020 in opspraak wegens grensoverschrijdend en ontoelaatbaar gedrag en werd geschorst door de turnbond KNGU, maar werd begin mei werd vrijgesproken door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR).