• Een deel van de parkeerplaats is nog te gebruiken.
• Een deel van de parkeerplaats is nog te gebruiken. Foto: Aangeleverd

Oudere omwonenden P.C. Hooftlaan 180: ‘Waar gaan we straks parkeren?’

Algemeen

PAPENDRECHT • Omwonenden van het nieuwbouwproject aan de P.C. Hooftlaan 180 in Papendrecht vragen zich af waar zij straks hun auto’s kunnen parkeren.

De veelal oudere bewoners van de appartementen boven de voormalige bibliotheek maakten tot voor kort gebruik van de parkeerplaats bij de Elimkerk, maar die zijn nu nog maar ten dele beschikbaar en straks helemaal niet meer.

“Wethouder Janssen vind dat de huidige parkeerplaatsen kunnen verdwijnen omdat er op diverse zondagochtenden maar maximaal vijf auto’s stonden”, legt bewoner Dick Rietveld uit. “Nu weet ik niet op welk tijdstip de wethouder daar geweest i, maar ondanks dat er maar aan één zijde geparkeerd kan worden staan er door de weeks zo’n 19 auto’s en zondags, als er een kerkdienst is, staat het ook vol.”

Volgens Dick hebben al veel bewoners geprotesteerd, omdat zij hun parkeerplek kwijt zijn. “Maar geluisterd wordt er toch nooit. Waar gaan de bewoners van het nieuwbouwplan P.C. Hooftlaan 180 hun auto’s parkeren? De gemeenteraad heeft niet door dat rond De Markt veel ouderen leven die niet zonder auto kunnen en een parkeerplaats nodig hebben.

Op de locatie aan de P.C. Hooftlaan 180 komen zo’n 30 appartementen voor met name starters op de woningmarkt. De gemeenteraad van Papendrecht neemt op donderdag 3 november een beslissing over het plan.