• De finalisten van Wiekslag. Foto: Aangeleverd

Clubrecord en vijf finaleplaatsen voor Wiekslag

Sport

ALBLASSERDAM • Afgelopen zaterdag 29 oktober deed zwemvereniging ZPC Wiekslag mee aan de IJsselcup in Nieuwerkerk aan den IJssel. Fien Provily zwom op de 50 meter vrije slag een nieuw clubrecord.

Wiekslag deed mee met tien zwemmers. Bij de minioren zwommen ze een 25 meter vrije slag en een 100 meter vrije slag. Bij de junioren en ouder zwommen ze een 50 meter vrije slag en een 200 meter vrije slag. De beste vijf zwemmers van iedere categorie plaatsten zich vervolgens voor de finale.

Het was uitzonderlijk dat vijf zwemmers van Wiekslag zich wisten te plaatsen voor de finale. Shahin Lodder, Jordan Neyhoft, Fien Provily, Lucas de Jonge en Floris van der Valk zwommen de finale. Shahin, Fien en Lucas zwommen een 50 meter vrije slag in de finale en Jordan en Floris een 100 meter vrije slag.

Floris van der Valk werd tweede in het klassement, Fien Provily, Shahin Lodder en Jordan Neyhoft werden derde in het klassement. Alle vier de zwemmers wonnen een mooie beker. Lucas de Jonge werd vijfde in het klassement.

In de finale zwom Fien Provily op de 50 meter vrije slag tevens een nieuw clubrecord. Het oude clubrecord van de 50 meter vrije slag voor meisjes onder de 8 jaar uit 2015 stond op naam van Robin Vermeulen, in een tijd van 38.82 seconden . Fien zwom het nieuwe clubrecord in een tijd van 38.30 seconden.