Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Activiteiten in november in de Alblasserdamse bibliotheek

Algemeen

ALBLASSERDAM • In november is er weer van alles te doen in de bibliotheek van Alblasserdam. Ook start Nederland Leest op 1 november. Tijdens deze week kunnen leden van de bibliotheek een gratis boek ophalen.

Dinsdag 8 november van 15.00 tot 16.45 uur is er DigiLab Pro, waar men aan de slag gaat met de 3d pen. Je krijgt uitleg over de techniek en mogelijkheden van de pen en natuurlijk ga je zelf aan de slag om een mooie creatie te maken. Deelnemen kost 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website.

Donderdag 10 november van 14.00 tot 16.00 uur is er hersengymnastiek, met gezellige denkspelletjes en puzzels. Ook is het mogelijk om een robot te programmeren. Er is koffie en thee tijdens de gratis bijeenkomst en aan het eind krijgen bezoekers het boek van Nederland leest mee. Aanmelden kan via de website.

Rondleiding met cadeau
Donderdag 17 november van 14.00 tot 15.30 uur is er een leuke interactieve rondleiding door de bibliotheek, waarbij de Coördinator Vrijwilligers en de Community Librarian kan ontmoeten. Uitgelegd wordt hoe de reservering uit de kast komt en wat er gedaan wordt bij het digitaal inloopspreekuur. Bij de start is er koffie en thee met iets lekkers en aan het eind van de rondleiding ligt er een cadeau voor iedere deelnemer klaar. Aanmelden kan via de website en deelname is gratis.

Tijdens het DigiLab Crea op dinsdag 22 november kan men samen met Marian van Atelier Erbij van 15.00 tot 17.00 uur een surprise maken. De lasersnijder en de 3d printers kunnen gebruikt worden. Ook maken de deelnemers gebruik van restmaterialen. Aanmelden kan weer via de website en deelnemen kost 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden van de bibliotheek.

Voorleeshelden XL wordt op woensdag 30 november van 14.30 tot 16.00 uur gehouden in de bibliotheek. Dan worden de leukste sinterklaasverhalen voorgelezen en natuurlijk klinken ook de leukste sinterklaasliedjes. Bezoekers knutselen een schoen en maken ook nog eens een verlanglijst voor Sinterklaas. Er is vrije inloop en de entree is gratis.

Boekverkoop
Op de zaterdagen 12 en 26 november is er boekverkoop van boeken die niet veel meer uitgeleend worden en waar er veel van zijn. De verkoop in de bibliotheek van 10.15 tot 12.45 uur. De boeken die verkocht worden, kosten 1 euro per stuk.

Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.