Puntloos, maar geen paniek op Schans

kinderdijk • Voor De Zwerver is het nog even wennen in 1C. Na vier wedstrijden zijn de Kinderdijkers nog puntloos en ook het doelsaldo van 4 voor en 16 tegen geeft nog weinig reden tot juichen op De Schans.

"Na de gewonnen finale van de nacompetitie adviseerde na afloop de ervaren trainer van Yerseke mij om vooral te genieten van dit soort dagen, want zoiets maak je niet veel mee als trainer. Gelijk heeft hij, want het was wel een fantastische ervaring", aldus een met een big smile terugblikkende Joery van der Waal. Het stoppen van de routiniers Robert Kuijpers, Guido Luiten en Mathijs Vermaat was een aderlating. "Maar ik respecteer hun beslissing. Toen ik kwam gaven ze al aan te willen stoppen, gelet op hun gezinsleven en gewenste vrije tijd. Bij een club als De Zwerver staan altijd weer nieuwe leiders op, zoals Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui. De resultaten in de voorbereiding vielen tegen en omdat we in de beker weinig tegenstand kregen, was de start in de competitie tegen Brielle niet makkelijk. Tegen De Zwervers, Terneuzense Boys en Xerxes kregen we les in effectiviteit, een groot verschil ten opzichte van de tweede klasse."

Maar niemand is in paniek. "Iedereen is nog steeds trots op de bereikte promotie. Het blijft gezellig. Misschien iets 'te', want we moeten echt op zoek naar punten. Zaterdag komt Streefkerk op bezoek. Een tegenstander met pit, die erop vliegt. Dat gaan wij ook doen in een pot voetbal, waarvan de supporters weer kunnen genieten."