Papendrecht bekert door na moeizame overwinning

papendrecht • Voetbalvereniging Papendrecht heeft zaterdag de volgende ronde van de beker bereikt. Bij Groote Lindt werd met 2-4 gewonnen.

Papendrecht, in de competitie behoorlijk trefzeker, noteerde zaterdag dus wederom vier goals treffers. Toch had de ploeg heel wat moeite met thuisploeg Groote Lindt. Waar het in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging, was het in de derde minuut van de tweede helft Groote Lindt dat verrassend de leiding nam.

Gelijkmaker

Papendrecht dat wat meer energie in de strijd gooide, moest tot de 65e minuut wachten voordat Jarden van Ek de gelijkmaker kon noteren. De wedstrijd kabbelde voort en in de slotminuten was het Jay Luciano die uit een onmogelijke hoek de 1-2 binnenschoot.

Groote Lindt reageerde meteen en in no-time was het 2-2. Papendrecht, nu beter bij de les, maakte in de tweede minuut van de blessuretijd, via Daniël  van Gorp, de 2-3. Het was uiteindelijke de rappe Jay Luciano die de verdiende 2-4 op het scorebord zette.

Drechtstreek verrast IFC

papendrecht • Drechtstreek heeft toch wel verrassend het ambitieuze IFC uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi (2-1).

IFC zette vanaf de eerste minuut de toon en wist een aantal keren gevaarlijk door te komen. In de 9e minuut was het, na mistasten van de Drechtstreek-defensie, goalgetter Youri Rombouts die de 0-1 wist te noteren.

IFC ging op redelijke oorlogssterkte de strijd aan met Drechtstreek dat drie onervaren (Hop, De Deugd en Van Walsem) O19 spelers in de basis had geposteerd. Na de 0-1 achterstand en een paar speldenprikken van IFC was het Drechtstreek dat de rug rechtte. Uit een van de cornerballen voor Drechtstreek stond Patrick Kunst met zijn inzet in de 27e minuut  aan de basis van de op dat moment verdiende gelijkmaker.

IFC stond erbij en keek ernaar en moest in de 30e minuut een tweede tegentreffer incasseren. Ties van Aggelen dook de zestien in en drukte af voor de 2-1 voorsprong. Met kunst- en vliegwerk wist Drechtstreek deze voorsprong tot de rust vast te houden.

Uitblinkende keeper
IFC moest ook in de tweede helft in de verdediging alert  blijven om niet tegen een derde Drechtstreek-goal aan te lopen. Drechtstreek  dat speelde met veel passie, een dosis geluk en een voortreffelijke keepende Joris Moesman, wist uiteindelijk de 2-1 overwinning binnen te slepen.

Trainer Paul Koster gaf aan dat de de teamspirit weer aardig terug was en dat de combi van een aantal jonge spelers met een paar routiniers de doorslag gaven.  ”Een prima boost voor het vervolg van de competitie.”