Afbeelding
Foto: 123rf.com

Bewonersavond in Papendrecht over mobiliteit

Algemeen

PAPENDRECHT • Wie verkeer een vervoer belangrijk vinden in Papendrecht, worden uitgenodigd om een bewonersavond bij te wonen op maandag 14 november in het gemeentehuis aan De Markt.

“De manier waarop we ons van, naar en binnen Papendrecht verplaatsen moeten we aanpassen”, stelt de gemeente Papendrecht. “Alleen zo houden we onze mooie woonplaats leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar. De manier waarop we ons in het verkeer verplaatsen noemen we mobiliteit. Wat zijn uw wensen en behoeften op dat gebied en waar moet de gemeente volgens u voorrang aan geven?”

Dit voorjaar heeft de gemeente Papendrecht via een enquête al veel reacties gekregen op vragen als: hoe beweeg jij je door Papendrecht? Hoe verdelen we de schaarse ruimte in Papendrecht? Wat moet voorrang krijgen boven de auto: de fiets, speelplekken, groen?

Daarnaast is er een expertteam samengesteld. Dat team bestaat uit mensen met kennis over verkeer en vervoer vanuit verschillende invalshoeken. Denk bijvoorbeeld aan fietsers, hulpdiensten, mensen met een beperking, ondernemers, ouderen en scholieren. Zij zijn samen met de gemeente aan de slag gegaan om te komen tot een eerste Papendrechtse blik op verkeer.

Het expertteam heeft gebruik gemaakt van de resultaten van de eerdere enquête, maar ook van vastgesteld beleid zoals de Omgevingsvisie, die de gemeenteraad in 2020 vaststelde. Daarin is duurzaamheid de rode draad en krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. De Papendrechtse blik op verkeer legt de gemeente Papendrecht nu graag voor aan een bredere groep inwoners, bedrijven en instellingen.

De bijeenkomst in het gemeentehuis van Papendrecht duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. Over het exacte programma volgt binnenkort meer informatie. Aanmelden kan via mobiliteitsplan@papendrecht.nl.