Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sportief bewegen met het OldStars-programma van PKC/Vertom

Algemeen

PAPENDRECHT • Sinds enige weken verzorgt PKC/Vertom het OldStars Korfbal programma voor 55+ in de PKC-hal. OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en bedoeld voor iedereen die wil blijven bewegen.

Het OldStars-proramma is passend verantwoord sporten, wat goed is voor lichaam én geest. Er wordt bij hierbij extra aandacht besteed aan de warming-up, balans- en strekoefeningen. Tijdens het korfbalspel hangt de korf lager en wordt er niet gerend. Ook worden er oefeningen vanuit handbal, basketbal en voetbal gedaan. Dit alles gebaseerd op de beweegmethode van het ‘Athletic Skills Model’. Het is geschikt voor oud-korfballers maar zeker ook voor niet-korfballers. Het motto is: ‘Ontmoet nieuwe mensen en blijf samen verantwoord bewegen’.

Ontvangst is op elke donderdag om 09.45 uur bij PKC aan de Andoornlaan 36 in Papendrecht, waarna er gestart wordt om 10.00 uur en doorgegaan wordt tot 11.00 uur. Daarna is er de gelegenheid om te socializen onder het genot van een kopje koffie tot ongeveer 11:45 uur. Sportkleding is gewenst en zaalschoenen verplicht.

Belangstellenden kunnen meedoen of een keertje komen kijken. Aanmelden kan via oldstars@pkc-korfbal.nl.