Drechtstreek: teamgeest geeft doorslag

arkel • De 1-0 voorsprong gaf de mannen van ASV Arkel-trainer Leon Elands duidelijk geen vleugels. De openingsgoal van Jesse Hoogewoning was het sein om het tempo te verlagen en achterover te leunen. Drechtstreek wist daar wel raad mee en had nog voor de thee de rollen omgedraaid, om vervolgens naar een ruime 1-3 zege uit te lopen.

“We speelden het eerste half uur dominant, maar in plaats van op zoek te gaan naar een grotere voorsprong en onze tegenstander kapot te spelen, voetbalden we een tandje lager”, veroordeelde Elands zijn ploeg. “Terecht kregen we het deksel op onze neus. We hebben nog één kans gehad, maar toen in een omschakelmoment de 1-3 viel was het gedaan.”
Tot genoegen van collega-oefenmeester Paul Koster. “Arkel kan behoorlijk goed voetballen. We kwamen terecht op achterstand, maar toch viel de wedstrijd onze kant op. Net voor rust kwamen we ook nog op voorsprong, dan ga je lekker de kleedkamer in.” Doelpuntenmakers waren Rick Siessens en Mark Kunst. “Onze teamgeest gaf, denk ik, de doorslag in deze best wel gelijkwaardige wedstrijd. Het slot ging erop, toen Rick Siessens de 1-3 scoorde.”


Alblasserdam verliest in slotfase

schelluinen • Op een regenachtig sportpark Scalune mocht Schelluinen niet mopperen na de 2-1 zege op Alblasserdam. Na enkele gemiste kansen door de gasten, scoorde de thuisploeg in de slotfase wel en bleven de welkome punten in Schelluinen.

“Ik ben hier superblij mee”, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. Hij zag zijn ploeg door een goal van Dogukan Senol op achterstand komen, maar dat werd door Pascal van Delden snel rechtgezet. “Vervolgens was het in de eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Na de rust waren we heer en meester. Het liep als een tierelier, we kregen ook mega kansen. Maar die gingen er niet in. Toen Schelluinen opportunistischer ging spelen, wisten wij daar geen raad mee”, zag zijn collega Umut Takac. “Ook omdat we onze motor van het elftal missen; Ahmet Kuyuncu belde vanmorgen met koorts af.”


Vierde nederlaag

rotterdam • Ook de vierde wedstrijd in de competitie heeft voor De Zwerver nog niet de ommekeer gebracht. De Kinderdijkers ging in Rotterdam met 5-1 onderuit.


Nieuw-Lekkerland voelt zich bestolen

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland is tegen RVVH blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Al vroeg in de wedstrijd leek Damiën Muller te scoren, maar de scheidsrechter hield, bijna als enige vol, dat het geen goal was. Na de 0-0 ruststand scoorde Tim van der Zee de bevrijdende 1-0 voor Lekkerland, maar RVVH kwam onverwacht even later weer langszij. Voor Nieuw-Lekkerland was het jammer dat de zuivere goal van Damien Muller niet werd toegekend.