De Alblas haalt opgelucht adem na 2-1

oud-alblas • De Alblas heeft zich met hangen en wurgen hersteld van de oorwassing bij Haastrecht. De ploeg van Maarten van Gastelen kreeg het nog ongeslagen Schoonhoven pal voor tijd op de knieën (2-1).

Schoonhoven moest in de eerste 15 minuten een reeks aanvallen van De Alblas incasseren, maar de daadkrachtige doelman van de blauw-witten week van geen kant. Daar waar de mannen van Maarten van Gastelen wanhopig op zoek waren naar de 1-0, was het Schoonhoven dat met een prima actie de 0-1 noteerde en vlak daarna via de counter zelfs de 0-2 op het scorebord had kunnen zetten. Goed keeperswerk van de Alblas-goalie Sjoerd de Groot voorkwam erger.

De Alblas, dat niet van plan was het thuispubliek met een nederlaag op te zadelen, bleef volharden in de aanvalsdrift en mocht in de 60e minuut via de pijlsnelle Jari Zijderveld de 1-1 noteren. Vanaf dat moment volgde aanval op aanval, maar de Schoonhoven-goalie kon met katachtige reflexen de meeste aanvallen met hulp van zijn verdediging pareren.

Daar waar het thuispubliek zich in de 92e minuut al verzoend had met een 1-1 gelijkspel, was het in de slotseconden na een goede voorzet van Bryan Jongeneel Junior Visser die bij de tweede paal ongedekt de uiteindelijke 2-1 binnenschoot. Deze zeer late treffer betekende ook de eindstand. Trainer Maarten van Gastelen vond het, zeker op basis van de tweede helft, een verdiende overwinning op een lastige tegenstander.