Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweede inclusieve fietstocht vanuit de Ertepeller enthousiast ontvangen

Algemeen

PAPENDRECHT • In het kader van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht heeft de Seniorenbond de Ertepeller te Papendrecht op 23 september een fietstocht van 25 kilometer georganiseerd door de Merwelanden.

De fietstocht was verdeeld over twee sessies, met in totaal 20 deelnemers. De eerste groep van 10 personen inclusief begeleiding vertrok rond 10.00 uur van de Instuif in de Goudenregenstraat. Goed geluimd ging de groep richting Dordrecht. Via de Merwedebrug en de Wantijbrug fietsten ze langs het Wantij richting de Dordtse Biesbosch. De koffiestop was bij het Informatiecentrum van de Biesbosch om te genieten van een kop koffie of thee met gebak. Hierna werd de tocht vervolgd door de mooie Biesbosch om via de Baanhoekbrug weer terug te fietsen naar Papendrecht, waar een lunch ter afsluiting stond te wachten.

De tweede groep van eveneens 10 personen was inmiddels al verzameld in het clubgebouw de Instuif om te starten met een lunch en aansluitend dezelfde route te fietsen.

Alhoewel ze hadden gerekend op meer deelnemers kijken de organisatoren terug op een geslaagde toertocht. De deelnemers van deze fietstocht gaven bij terugkomst aan dat ze hebben genoten. De Ertepeller is van plan in het voorjaar van 2023 nogmaals een toertocht te organiseren en plannen deze tocht dan ook in op de activiteitenkalender van 2023. Uiteraard zullen ze kijken naar een andere route door de mooie omgeving.