• Marieke Lucas Rijneveld.
• Marieke Lucas Rijneveld. Foto: Aangeleverd

Lezing Marieke Lucas Rijneveld in Denksportcentrum in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld komt op vrijdagavond 18 november naar Papendrecht voor een lezing in de vorm van een interview.

De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert deze lezing in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Aanvang is om 20.00 uur. De inloop start om 19.30 uur.

Marieke Lucas is veelzijdig. Zo ontving hij in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut van dat jaar. De roman De avond is ongemak uit 2018 werd in de Engelse vertaling bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020.

Na de dichtbundel Fantoommerrie, de roman Mijn lieve gunsteling en de dichtbundel Komijnsplitsers kreeg Marieke Lucas Rijneveld de eer om het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2022 te schrijven. Dat kreeg de titel Warmtefort mee.

De kaarten kosten 10 euro en zijn gedurende openingstijden te verkrijgen bij de Bruna Papendrecht. Uitsluitend tegen contante betaling zijn deze ook te kopen bij de Volksuniversiteit Papendrecht op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Na aanmelding zijn de kaarten tot slot ook online te bestellen en te betalen bij het secretariaat van de CRP via w.vdhoeven@papendrecht.nl.