Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Alblasserdammers kunnen in gesprek met een welzijnscoach

Algemeen

ALBLASSERDAM • Met ingang van maandag 17 oktober kunnen inwoners van Alblasserdam vrijblijvend binnenlopen in het Brughuis voor een gesprek met een welzijnscoach van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur gaat een welzijnscoach graag met mensen in gesprek over wat het leven voor hen betekenisvol maakt.

Bij een welzijnscoach kunnen Alblasserdammers vrijblijvend terecht voor een gesprek over wat zij zelf belangrijk vinden. Blijkt er op een bepaald vlak hulp of ondersteuning nodig te zijn dan wordt samen bekeken wie of wat iemand kan helpen om de situatie te verbeteren.

Het accent ligt dus niet op ziekte of een probleem, maar op de persoon zelf, op hun veerkracht en op wat het leven voor hen betekenisvol maakt. Wie vragen heeft op het gebied van bijvoorbeeld zingeving, meedoen, dagelijks functioneren, vitaliteit of mentaal welbevinden, kan binnenlopen in het Brughuis voor een vrijblijvend gesprek.

De welzijnscoaches maken deel uit van het toegangsteam in het Brughuis. Dit team bestaat uit medewerkers van alle organisaties die in het Brughuis zijn gevestigd (De Sociale Basis, Jong JGZ, Stichting Jeugdteams Zuid Holland Zuid en Stichting Welzijn Alblasserdam).

Dankzij deze integrale werkwijze kunnen inwoners, van jong tot oud, op één locatie terecht met al hun vragen op het gebied van hulp en ondersteuning. Voor meer informatie over de welzijnscoaches kan men contact opnemen met het Brughuis via 078-2021111.