Training voor mantelzorgers

gorinchem • Rivas organiseert vanaf donderdag 3 november de training 'Dementie en nu?' voor mantelzorgers van mensen met dementie.

De deelnemers doen nieuwe inzichten op en kennis en vaardigheden die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven.
De cursus start op 3 november en vindt plaats in gemeenschapshuis De Bogerd aan de Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna zijn er vervolgbijeenkomsten die om de veertien dagen gehouden worden. Voor meer informatie of aanmelding: www.rivas-ledenorganisatie.nl of 0183-659540.


Informatie over de overgang

papendrecht • Rivas ledenorganisatie organiseert op donderdag 3 november van 19.30 tot 21.30 uur in Papendrecht een informatieavond over de overgang.

Jan Schrickx, gynaecoloog in het Beatrixziekenhuis en verpleegkundig overgangsconsulent Christel Rijnsburger vertellen deelnemers wat er hormonaal gebeurt rondom de overgang, hoe zij het beste om kunnen gaan met hun klachten en wat ze kunnen doen om ze te voorkomen. Ook bespreken zij de invloed van voeding en leefstijl op overgangsklachten. Deelnemers horen bovendien welke medicatie, supplementen en therapievormen beschikbaar zijn. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.
De avond vindt plaats op donderdag 3 november in Leonardo hotel aan de Burgemeester Keijzerweg 100 in Papendrecht. Deelname aan deze avond kost 5 euro voor leden van Rivas. Niet-leden betalen 10 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.


Cursus Balans in Zorg

papendrecht • In Papendrecht wordt vanaf 24 november op donderdagochtenden de cursus ‘Balans in Zorg’ aangeboden door MEE Mantelzorg.

De cursus helpt om de balans goed te houden tussen de zorg voor een naaste en de mantelzorger. De cursus is bedoeld voor mensen die onbetaald en vanuit een persoonlijke band voor iemand zorgen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, (chronische) ziekte en/of psychische klachten. De onderwerpen die behandeld worden, hebben betrekking grenzen stellen, communicatie en balans. Informatie en oefeningen wisselen elkaar daarbij af. Deelname kost 15 euro (voor de eigen cursusmap). De cursus telt 6 bijeenkomsten van 2 uur en na een aantal weken een terugkombijeenkomst. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Voordat iemand deelneemt, is er eerst een (telefonische) intake. Voor meer informatie en aanmelden: Suzanne van Rekom via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.