Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Aandacht voor armoede met bijeenkomsten in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam organiseert op maandag 17 oktober, tijdens de Dag van de Armoede, op verschillende locaties bijeenkomsten over armoede.

De gemeente probeert, waar het kan, via het minimabeleid de pijn te verzachten en daarom zijn er een aantal regelingen voor inkomens ondersteuning beschikbaar. Voor hulp, zoals het aanvragen en indienen van de eenmalige energietoeslag, kan men terecht bij Het Brughuis. Speciaal hiervoor wordt op 17 oktober in het Brughuis een bijeenkomst georganiseerd.

Wie vragen heeft over de energietoeslag of wil weten waarop men recht heeft, is vanaf 16.00 uur welkom in het Brughuis aan de Ieplaan 2. Ook voor andere hulpvragen staat Het Brughuis open.

Naast deze overheidsmaatregelen zijn in de gemeente een aantal lokale initiatieven die een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding. Zo zijn er de minimaatjes (ervaringsdeskundigen als het gaat om rond te komen met weinig geld), Schuldhulpmaatjes, de Voedselbank en de Kledingbank.

Om de aandacht voor bestrijding van armoede te onderstrepen wordt er door de minimaatjes op maandag 17 oktober van 14.00 tot 16.00 uur op twee plaatsen in Alblasserdam een high tea georganiseerd. Dit gebeurt in het Maasplein en in buurthuis De Pion. Voor het Maasplein kan men zich aanmelden bij Nathalie Tuijtel via n.tuijtel@stichtingwelzijnalblasserdam.nl en voor De Pion kan men zich aanmelden via info@pion-alblasserdam.nl of via telefoon of whatsapp via 06-55717409.