• Voorzitter Harry Eskes (links) geeft de cheque aan Bram Zijderveld van het Rode Kruis.
• Voorzitter Harry Eskes (links) geeft de cheque aan Bram Zijderveld van het Rode Kruis. Foto: Aangeleverd

Fraai eindbedrag Riverside Car Classic voor Rode Kruis

Algemeen

DORDRECHT/REGIO • Aan het eind van een superdag afgelopen zaterdag voor de deelnemers aan de Riverside Car Classic, bleek dat de organisatie 2135 euro kon overhandigen aan het Rode Kruis ZHZ.

Zaterdagochtend startten meer dan 40 klassiekers in Dordrecht bij Autobedrijf Ames. Zij gingen, zo bleek later, voor ritten van 85 km richting Ossendrecht en 100 km terug via Zeeland. Een route die iedereen zeer kon waarderen. Na afloop maakte organisator Stichting Car2Business het bedrag bekend dat naar het goede doel van dit jaar ging.

Voorzitter Harry Eskes van de stichting: “Wij organiseren de Riverside Car Classic om eigenaren van klassiekers in en rond de Drechtsteden bij elkaar te brengen en hen een fijne dag te bezorgen. Uiteindelijk ‘doen wij dan zo goedkoop mogelijk onze inkopen’, zodat we een substantieel geldbedrag voor het goede doel van dat jaar overhouden. Dit jaar was het onze vierde editie en was het Rode Kruis ZHZ het goede doel. Met aanvankelijk 48 deelnemers hadden we een fantastische score qua inschrijving. Uiteindelijk meldden enkele equipes zich af door persoonlijk leed en kregen twee anderen de auto niet op tijd af. Eén team bleef zonder afmelding weg; onbegrijpelijk. Alle andere teams hadden een superdag, mede dankzij het weer, en hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten. Ook werd er veel bij elkaars bolide gekeken en erover gepraat. Het was een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd deelnemersveld! We kijken er met een goed gevoel op terug en konden liefst 2135 euro aan het Rode Kruis ZHZ overhandigen.”

Aan het eind maakte de jury de mooiste auto van de dag bekend: de Adler Trumpf van Rien van der Mast; de oudste van het veld, uit 1933.