vrijdag 7 oktober

Kinderdisco
19:00, Papendrecht, Excelsior. Op vrijdag 7 oktober zal de kinderdisco van het jeugd- en jongerenwerk in Papendrecht plaatsvinden bij muziekvereniging Excelsior aan de Rembrandtlaan 206. De kinderdisco is voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit heel Papendrecht.Tijdens de disco zullen de vaste dj’s weer volop vette tracks draaien. Daarnaast worden er diverse spelletjes gedaan, waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen. De entree bedraagt 2 euro per kind. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Bingoavond
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Speeltuin De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht organiseert op vrijdag 7 oktober de tweede bingoavond van het seizoen.Er worden 15 rondes en een superronde gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen zijn, zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 23.30 uur.De prijs van een bingokaart is 1,50 euro (voor 3 rondes) en voor de superronde is 0,75 euro. Er kan nu ook gepind worden.

Freek de Jonge
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Freek de Jonge verzorgt op vrijdag 7 oktober vanaf 20.15 uur een cabaretavond in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.De afgelopen jaren schreef Freek aan zijn memories die ook prachtige conferences bleken te zijn. In De Schreef vertelt De Jonge over zijn eerste levensjaren en het leven van zijn vader. Dat verhaal begint in 1900, als zijn grootvader op het Zeeuwse eiland Duiveland een roeping krijgt.Vóór het slotlied is er gelegenheid tot het stellen van vragen, waarbij de improvisatie hoogtij viert en lering en vermaak hand in hand gaan.Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 8 oktober

Optreden Stef Bos
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treedt op zaterdag 8 oktober vanaf 20.15 uur Stef Bos op met zijn muzikale programma Bloemlezing.Stef Bos heeft een roerige tijd achter de rug. Hij stond voor het eerst in Ahoy, kwam door Beste Zangers onder de aandacht van een heel nieuw publiek, vierde zijn 30-jarig jubileum als muzikant en moest zijn tournee tot vervelens toe onderbreken. Nu is hij weer solo op pad met zijn show Bloemlezing 2022, een concert met louter hoogtepunten, inspirerende verhalen en veel humor.Entree bedraagt 26,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 12 oktober

God in de Klimaatcrisis
20:00, Papendrecht, Morgenster. Alfred Slomp verzorgt op woensdag 12 oktober vanaf 20.00 uur een avond met als titel ‘God in de Klimaatcrisis’.Hij deed al eerder twee avonden over ‘God in de supermarkt’. De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact de mens heeft op Gods schepping. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en ook het klimaat is terechtgekomen in een rap verergerende crisis. We kunnen er niet meer onderuit dat we wel anders moeten gaan leven. Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de armsten op de wereld die het hardst geraakt worden.Wat kun je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast? Alfred Slomp neemt bezoekers mee naar de vraag hoe ze hoop houden in een snel veranderende wereld. Welke duurzame keuzes maken nu echt verschil voor het klimaat? En hoe brengen we met elkaar een duurzame beweging op gang? God in de klimaatcrisis is een interactieve workshop over zinvol handelen.De Morgensterkerk uit Papendrecht en De Brug in Alblasserdam nodigen belangstellenden uit op woensdag 12 oktober om 20:00 uur in de Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: Robert Mout via moutrobert@gmail.com.

Silvester Zwaneveld
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht verzorgt Silvester Zwaneveld op woensdag 12 oktober ‘Vriendenavond: Makers aan de praat’.De theateravond gaat over schone schijn, over iets heel moeilijks bijna moeiteloos laten lijken. Je ziet altijd het resultaat, nooit het harde werk. Daarom wil het theater, speciaal voor de vrienden, eens wat meer aandacht besteden aan de makers, de spelers, de bedenkers.Op twee avonden interviewt directeur Erik Groeneweg iemand die al zijn of haar hele leven bezig is met artistiek werk over inspiratie, motieven, ervaringen, achtergronden. Elk interview duurt een uur, daarna is er nog tijd voor vragen en een afsluiting met een borrel in de foyer.De eerste gast, op woensdag 12 oktober, 20.15 uur, is Silvester Zwaneveld, cabaretier, schrijver, regisseur, filmer, vormgever en toffe peer. Vrienden kunnen voor deze avond gratis kaarten reserveren. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 13 oktober

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven in Alblasserdam wordt op donderdag 13 oktober weer een Luisterclub Popmuziek gehouden. Van 14.00 tot 16.00 uur komen allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw voorbij. De toegang is gratis, koffie, thee of drankjes helaas niet, maar die kunnen gelukkig wel bij de bar van Landvast worden besteld.