Drechtstreek onderuit

meerkerk • Via treffers van Daan van der Leun en Milan van Dijk leek SV Meerkerk halverwege het duel tegen Drechtstreek op rozen te zitten, maar de Papendrechters kwamen direct na de thee via twee doelpunten op gelijke hoogte. Toen ging het mis bij Drechtstreek. Men ging weer teveel achteruit voetballen met als gevolg dat Meerkerk daarvan profiteerde. Michiel van Zessen liet de 3-2 aantekenen en Floren Streefkerk zorgde voor de eindstand (4-2).

Nieuw-Lekkerland komt te laat

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland kon de knappe zege in de openingswedstrijd tegen SVOD’22 geen vervolg geven. In eigen huis moest men genoegen nemen met een nipte 1-2 nederlaag. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij na een klein half uur de bezoekers uit het niets op voorsprong kwamen. Na de thee, bij 0-2, gooide Nieuw Lekkerland alle remmen los. Pas in de 83e minuut leverde dat de aansluitingstreffer op. Jip Kegge werd onderuit gelopen waardoor de thuisclub de kans kreeg om de achterstand te verkleinen. Kegge posteerde zichzelf achter de bal en scoorde (1-2). De resterende tijd was te kort om nog een gelijkspel te bewerkstelligen.

De Zwerver kan het verschil niet maken

capelle aan den ijssel • Halverwege had De Zwerver (vorige week tegen titelkandidaat Brielle gestart met een 5-1 nederlaag) nog uitzicht op minimaal een punt. Toen de Kinderdijkers in de 52e minuut via een strafschop op een 1-0 achterstand werden gezet, was er nog geen man overboord. CVV Zwervers moest met 10 man verder wegens een rode kaart en er leken kansen te ontstaan voor De Zwerver, maar ook met een man meer kon men het verschil niet maken. Het werd vlak voor tijd 2-0 voor de thuisclub. Maar toen geloofde De Zwerver er al niet meer in.