'God in de Klimaatcrisis'

papendrecht • Alfred Slomp verzorgt op woensdag 12 oktober vanaf 20.00 uur een avond met als titel ‘God in de Klimaatcrisis’. Hij deed al eerder twee avonden over ‘God in de supermarkt'. De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact de mens heeft op Gods schepping. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en ook het klimaat is terechtgekomen in een rap verergerende crisis. We kunnen er niet meer onderuit dat we wel anders moeten gaan leven. Wat kun je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast? 

Alfred Slomp neemt bezoekers mee naar de vraag hoe ze hoop houden in een snel veranderende wereld. De Morgensterkerk uit Papendrecht en De Brug in Alblasserdam nodigen belangstellenden uit op woensdag 12 oktober om 20:00 uur in de Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: Robert Mout via moutrobert@gmail.com.


Pionconcert met EnJoy

alblasserdam • In buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam verzorgt muziekgroep EnJoy op donderdag 20 oktober een concert. Thema is ‘Endless Love’. Toegang is gratis, maar er is wel een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven. Opgeven kan via www.pion-alblasserdam.nl of 06-47873731.


Succesvol debuut Pascal in 1e klasse

papendrecht • Op dinsdagavond 27 september debuteerde Pascal 1 na vele jaren weer in de 1e klasse van de Rotterdamse schaakcompetitie. Het werd een succesvol optreden tegen het eveneens gepromoveerde Maassluis 1.

Op papier ontliepen de teams elkaar nauwelijks, dus kon het een spannende avond worden en dat werd het ook. Al vroeg in de avond zette Jo Pattinama de 1-0 op het bord door winst aan bord 8. Daarna volgde Meinte Smink met een evenwichtige remise aan het eerste bord. Johan Steenbergen kon het niet bolwerken aan bord 5 en moest opgeven, waardoor de stand weer in evenwicht kwam.

Intussen wist Hans van den Beukel zijn partij in zijn voordeel te beslissen en stond de thuisploeg weer op voorsprong. Door twee zwaar bevochten remises van invaller Michael Bijkerk aan bord 7 en Kees van Meerkerk aan bord 4 bleef de voorsprong in tact, waarna Melvin Holwijn het beslissende punt wist binnen te harken op bord 2. Hij won knap in een ogenschijnlijk lastige stelling van zijn sterke opponent. 

De spannendste en de langste partij werd gespeeld door Bert Terlouw aan bord 3. Helaas moest Bert uiteindelijk het onderspit delven, maar de winst voor de thuisclub stond toen al vast.

Door deze nipte 4,5-3,5 overwinning is de start van het seizoen voor Pascal 1 veelbelovend.