Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meiden Magazine in Alblasserdam aan de slag met redactie

Algemeen

ALBLASSERDAM • Een aantal weken geleden hebben de samenwerkingspartners van de Rederij en Jeugd-Punt in Alblasserdam een oproep gedaan voor redactieleden voor het project Meiden Magazine.

Dit magazine wordt gemaakt vóór en dóór meiden (12+ middelbare school). Na een eerste succesvolle workshop ‘Cover Maken’ heeft er zich een leuke redactie gevormd van een aantal meiden, maar zij kunnen nog wat versterking gebruiken.

Tijdens dit project Meiden Magazine leren de meiden alles over fotograferen, interviewen, schrijven en vormgeven. De gehele content (van mode, lifestyle, gedichten, fotoreportages, recepten, alles mag) tot de foto’s, kleuren en vormgeving aan toe worden bepaald door de meidenredactie. Met als resultaat een heel mooi glossy magazine. Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomsten ook genoeg ruimte voor lol, gezelligheid en goede gesprekken.

Wie het leuk lijkt om deel te nemen in de redactie van het eerste Alblasserdamse Meiden Magazine, kan zich opgeven. De eerstvolgende bijeenkomst is donderdag 6 oktober van 18.30 tot 20.00 uur in Landvast en wordt gegeven door een professionele journaliste. Wie deze donderdag niet kan, heeft een herkansing op 20 oktober.

Voor meer informatie en/of opgave kan men terecht bij Pauline van der Kraan via pvanderkraan@debibliotheekaanzet.nl.