• De Babbelbox aan de Badhuisstraat in Papendrecht.
• De Babbelbox aan de Badhuisstraat in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Werkgroep Ontmoeting: ‘Babbelbox verdient navolging in Papendrecht’

Algemeen

PAPENDRECHT • In het kader van het landelijk actieprogramma ‘Een Tegen Eenzaamheid’ zijn er vele initiatieven om eenzaamheid te verminderen. Ook in Papendrecht is er een mooi initiatief: de ‘Babbelbox’.

Renate Busau heeft vier jaar geleden de Babbelbox nieuw leven ingeblazen en sinds een jaar heeft ze hulp gekregen van Corine Voermans. Samen organiseren zij met heel veel enthousiasme de Babbelbox op de Badhuisstraat 4 in Papendrecht.

Bij de Babbelbox kan men terecht voor een kop koffie en een gezellig praatje. Veel bewoners van het appartementen complex van Woonkracht 10 aan de Badhuisstraat maken hiervan gebruik. Renate en Corine doen dat zonder subsidie of andere financiële ondersteuning. Gewoon uit liefde voor de medemens. De bezoekers dragen wel bij met een kleine bijdrage voor de onkosten.

Inmiddels zijn er drie dagen waarop men terecht kan: op maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Het initiatief is niet onopgemerkt gebleven en er komen steeds meer mensen van buitenaf.

Op 24 september organiseerden de beide dames met heel veel hulp van vrijwilligers een Burendag. “We vonden het best spannend”, vertelden ze daarover achteraf. Er stond een partytent en er kwamen wel 60 bezoekers. Er werden pannenkoeken gebakken en er was soep, gesponsord door Jut en Jul en men kon een suikerspin krijgen. Het was een hele geslaagde dag. En naast het koffiedrinken worden er ook activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld sjoelen.

“Wat zou het mooi zijn als er meer van dit soort initiatieven zouden ontstaan in Papendrecht”, meldt de werkgroep Ontmoeting, die in Papendrecht actief is bij het verminderen van eenzaamheid. Zij willen graag ideeën ondersteunen. Daarvoor kan contact opgenomen worden met Sterk Papendrecht aan de Veerweg 127, via 078-6154741 of info@sterkpapendrecht.nl met vermelding van ‘Werkgroep Ontmoeting’.