Afbeelding
Foto: Aangeleverd

IKC ’t Nokkenwiel haalt geld op met obstacle run voor Warchild

Algemeen

ALBLASSERDAM • Alle leerlingen van IKC ’t Nokkenwiel uit Alblasserdam hebben op woensdag 22 september zich in het zweet gewerkt om geld op te halen voor Warchild.

War Child is er voor de miljoenen kinderen die opgroeien in oorlog. Altijd en onvoorwaardelijk. En elke stap telt deze dag keihard mee.

Sinds mei 2022 verzorgt IKC ’t Nokkenwiel onderwijs aan alle kinderen in Alblasserdam die net in Nederland zijn. Dit zijn vooral Oekraïense kinderen, maar ook kinderen uit bijvoorbeeld Syrië. Veel van deze kinderen hebben rechtstreeks te maken gehad met de gevolgen van een oorlog in hun land. Voor de leerlingen een goed moment om hier bij stil te staan in de klas en iets te doen om andere kinderen te kunnen helpen.

In sporthal Molenzicht is er door meester Branko een geweldig parcours uitgezet, waar de kinderen gesponsord een obstacle run hebben gelopen. De kleutergroepen hebben zich ook ingezet op hun eigen locatie. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Op zaterdag 1 oktober, tijdens de Molenloop, zal meester Branko het totaal opgehaalde bedrag bekend maken. Dit zal gedeeld worden op de Facebookpagina van de school.