donderdag 15 september

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 15 september vindt er weer een bijeenkomst plaats van de PCOB afdeling Papendrecht. Spreker deze middag is de heer Griffioen, die mooie beelden van een Ruslandreis komt laten zien. Verder is er koffie en thee en tijd voor een praatje. Alle belangstellenden hartelijk welkom en mogen een introducé meenemen. Aanvang is om 14.00 uur in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C.Hooftlaan.

Lezing over egels en de egelopvang
19:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Ferry van Jaarsveld, ook wel ‘de egelman’ genoemd en beheerder van egelopvang Papendrecht, geeft op donderdagavond 15 september een lezing over egels en over de egelopvang in Papendrecht.Ferry zal zijn kennis van en over de egel delen en een dieper kijkje geven in de huid van een egel en natuurlijk ook in de huid van de verzorgers die zich dag en nacht inzetten voor zieke en verzwakte egels. De lezing begint om 19:45 uur en vindt plaats in het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht. Inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is 2,50 euro (bij voorkeur betalen via de pin).

Lezing over ‘Herfst in volle Glorie’
20:00, Sliedrecht, Zaal ’t Vlot. In Zaal ’t Vlot aan de Reigerlaan 118 in Sliedrecht verzorgt Groei & Bloei afdeling Alblasserwaard op donderdag 15 september vanaf 20.00 uur een lezing over ‘Herfst in volle Glorie’.De diversiteit aan herfstkleuren, herfstvruchten, alsook de dieren die hun wintervoorraad aanleggen, passeren de revue. Natuurlijk ondersteund door prachtige beelden. Voor leden is de deelname gratis. Niet-leden betalen 3,50 euro. Koffie of thee in de pauze is inbegrepen.

vrijdag 16 september

Bingoavond
19:30, Papendrecht, speeltuin De Zonnebloem. Bij speeltuin De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht wordt op vrijdag 16 september de eerste bingoavond van het nieuwe seizoen gehouden. Er zijn 15 rondes en een superronde, met leuke prijzen zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 23.30 uur. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro (voor 3 rondes) en voor de superronde 0,75 euro. Men kan vanaf nu ook pinnen bij De Zonnebloem.

Peter Blok en Bas Hoeflaak in Trapeze
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Peter Blok en Bas Hoeflaak zijn op vrijdag 16 september vanaf 20.15 uur te zien in de toneeluitvoering Trapeze in Theater De Willem. Meer informatie staat elders op deze pagina.

zaterdag 17 september

Open atelier met workshop en demonstraties
12.00-16.00 open atelier 16.00-17.00 gratis keramiek workshop 18 + op inschrijving (kleibakkerij@gmail.com)14.00 demonstratie van de workshops15.00 demonstratie Pottery FormsMeer info op:www.kleibakkerij.nlInsta: kleibakkerij_keramiekFB: DeKleibakkerij PapendrechtDe Kleibakkerij Kerkbuurt 74 Papendrecht 078-6410293Indien u meedoet aan de miniworkshop dan ontvangt u een stempel op de bonuskaart van de cultuurweek Papendrecht.

Boekenverkoop in de bibliotheek
10:00, Alblasserdam, bibliotheek. Elk jaar maakt de bibliotheek plaats in de kasten voor nieuwe boeken.Boeken die niet meer uitgeleend worden of waar er veel van zijn, gaan de kast weer uit. Op zaterdag 17 september worden deze boeken verkocht. Voor 1 euro per stuk. De verkoop is van 10.00 tot 13.00 uur in de bibliotheek aan het Cortgene 2 in Alblasserdam (in de Rederij).

Blind Date de musical
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 17 september de musical Blind Date uitgevoerd. Met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen met een live band. In de musical zijn Bob en Jenny bijna wanhopig. Ze proberen van alles en ze vinden die ene maar niet. Tot er een envelop op de deurmat valt waar met grote letters Blind Date op gedrukt staat. De musical comedy is voor iedereen die verliefd was, is, of het nog mag worden en steekt vrolijk de draak met de ongelukken en fouten van blind dates. Kaarten kosten 28,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 22 september

Johannes de Heer samenzangavond in de Pion
20:00, Alblasserdam, De Pion. In buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam wordt op donderdag 22 september vanaf 20.00 uur een samenzangavond gehouden met liederen uit de bundel van Johannes de Heer.Liederen uit de bundel van Johannes de Heer waren vroeger, en nog steeds, bijzonder geliefd. Zijn liedbundel werd samengesteld uit gospel hymnes uit Amerika en gezangen uit Engeland en van het van het Leger des Heils en een groot aantal nieuwe liederen van Nederlandse dichters. De begeleiding is in handen van Marijke Kok. Gastvrouw van de avond is Renate Koomen. Behalve de muziek is er ook koffie en toebehoren en een kleine afterparty. Toegang is gratis, terwijl er gelegenheid is tot het geven van een gift ter bestrijding van de kosten. Inloop is vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.