• De Zwerver zegevierde over Alblasserdam.
• De Zwerver zegevierde over Alblasserdam. Foto: Richard van Hoek

De Zwerver troeft vv Alblasserdam af

alblasserdam • De Zwerver bleek zaterdag op de sfeervol sportpark Souburgh op alle fronten de betere ploeg te zijn.

Trainer Umut Takac van Alblasserdam gaf na afloop aan dat zijn ploeg met name voor rust erg matig speelde, zodat De Zwerver de bal lekker rond kon laten gaan.

Eerste kans
Na slechts luttele minuten in de wedstrijd diende zich de eerste kans van De Zwerver aan. Rick Verloop werd echter het scoren verhinderd, maar de daarop ontstane corner leverde meteen een (eigen) goal op: 0-1 voor de bezoekers uit Kinderdijk.

De dadendrang en het goede spel van De Zwerver ontmoedigden Alblasserdam om tot echte doelrijpe kansen te komen.

Heer en meester
Het elftal van trainer Joery van der Waal was heer en meester en creëerde veel kansen. Vlak voor rust was het Jesper Kusters die via een goed opgezette aanval de 0-2 wist te scoren voor de bezoekers. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft, met wat omzettingen in het elftal, kwam Alblasserdam beter in de wedstrijd. Alblasserdam wist de rug te rechten en wist ook een aantal fraaie scoringskansen te creëren. Ook De Zwerver liet zich niet onbetuigd en kwam een aantal keren gevaarlijk voor de goal van de tegenpartij.. De tweede helft leverde, mede door slordig afronden, geen goals meer op, waarmee beide teams zichzelf te kort deden.
"Een zeer matige eerste helft en falen in de afronding tijdens de tweede helft heeft ons parten gespeeld”, gaf Umut Takac aan. "Een prima wedstrijd met een terechte overwinning en door in de beker”, was het slotakkoord van een uiterst tevreden De Zwerver-trainer Joery van der Waal.